Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Irska podržava reformske procese koji Crnu Goru vode u EU

Sagovornici su razmijenili ideje o oblastima u kojima bi Irska mogla da pomogne Crnoj Gori

Crna Gora je ostvarila veliki napredak u procesu pristupanja EU i Irska će nastaviti da snažno podržava reformske procese koji vode članstvu u EU, saopšteno je tokom razgovora glavne pregovaračice, Zorke Kordić sa ambasadorom Irske, Ronanom Garganom.

Glavna pregovaračica je, kako se navodi u saopštenju, ukazala na značaj nedavno održane Međuvladine konferencije, na kojoj je, još jednom, potvrđena geostrateška orijentacija Crne Gore prema EU, puna usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, kao i odlučnost za sprovođenje reformi na polju vladavine prava koje daju vidljive i mjerljive rezultate.

Gargan je, navodi se, ukazao na važnost nastavka efikasnih reformi u oblasti vladavine prava, te iznio očekivanje da će primjena nove metodologija doprinijeti da Crna Gora napravi još efikasnije i brže rezultate u procesu evropske integracije.

On je kazao da će Konferencija o budućnosti Evrope biti odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje stavove na samo o procesu proširenja nego i o oblastima poput zelene agende ili digitalizacije.

Sagovornici su razmijenili ideje o oblastima u kojima bi Irska mogla da pomogne Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve