Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

INTIMNO SA LJALJOM: Ako imate ljubav, rezultat neće izostati

Koalicija Hrabro se broji objavila je prilično intimni intervju sa Bečićem

Nosilac liste “Hrabro se broji” Aleksa Bečić u kratkom intervjuu govoreći o lideru GP URA Dritanu Abazoviću kazao je da “Dritan ima zaista jednu vrstu fantastične energije, spontanosti”, kao i da to “prija ljudima i saradnicima”. Ta koalicija objavila je prilično intimni intervju sa Bečićem kojeg znaju i kao “Ljaljo” u kojem se moglo saznati o njegovom muzičkom ukusu, ali i još nekim detaljima iz njegovog privatnog života.

Prvo jeste, šta je za Vas idealan balans između posla i porodice?

Bečić: Pa možemo reći da je taj balans ljubav. Jer ako imate ljubav, ako radite nešto s ljubavlju i ako u to iskreno vjerujete sve ćete stići, sve ćete uspjeti, sve ćete postići i rezultat neće izostati.

Recite mi onda šta je Vaša životna svrha?

Bečić: Životna svrha je moja, vjerujem kao i kod mnogo ljudi, srećna porodica, čiste ruke i čist obraz.

A recite mi kako znate da ste na pravom putu u tome što radite?

Bečić: Pa u politici je to vrlo lako znati. Posebno kada ste često među narodom, vi ste vrlo često u izbornim kampanjama, svaki stisak ruke i susret sa građanima šalje poruku. Pa vi prepoznate što je iskreno, šta je iskrena poruka, šta je kozmetička poruka, a šta je možda i neki eventualni okret glave.

A sada jedno posebno interesantno pitanje, recite mi da li je za vas čaša na pola puna ili poluprazna?

Bečić: Ja sam nepopravljivi optimista, uvijek bio u životu, i u sportu i u politici, tako da je za mene uvijek puna.

A recite mi koja je to najbolja osobina Mila Đukanovića?

Bečić: Najbolje je da preskočimo to pitanje.

U redu. U čemu je dobar Dritan?

Bečić: Pa Dritan ima zaista jednu vrstu fantastične energije, spontanosti. To prija ljudima, prija saradnicima, prija evo i njegovim koalicionim partnerima, jer posebno kada se donose teške odluke, u politici ima mnogo stresa i mnogo izazovnih odluka, ta spontanost i relaksacija što bi Dritan rekao zna da bude velika prednost.

A recite mi, čuli smo za Dritana, u čemu je dobar novoizabrani predsjednik Jakov Milatović?

Bečić: Pa i kolega Milatović je takođe moj prijatelj, ja sam veoma zadovoljan i radostan što je izabran za predsjednika Crne Gore i mislim da ćemo se ponositi sa načinom koji će obavljati tu veoma odgovornu funkciju.

A sada jedno opuštenije pitanje, Zdravko Čolić ili Oliver Dragojević?

Bečić: Zašto ne Bajaga? Niko ne može što možeš ti.

Šta biste trenirali Vi, a da nijeste trenirali fudbal u mladosti?

Bečić: Opet fudbal i samo fudbal.

Znači samo fudbal je Vaš jedini izbor?

Bečić: Pa fudbal me naučio, jer fudbal jeste život u malom. On me naučio i radu i redu i disciplini i tome da budete častan i dostojanstven u pobjedi i u porazu i da budete čovjek tima, timski igrač. To je zaista jedna od najboljih lekcija i priprema za sve ono što život znači.

A da se sa fudbala vratimo na Vaše političko djelovanje. Koji je Vaš glas “za” u Parlamentu sa ovako Vama lično najdraži?

Bečić: Pa glas “za” Zakon o slobodi vjeroispovjesti, Zakon o dječijim dodacima, besplatnim udžbenicima, većim platama, penzijama, naknadama za majke, naknadama za novorođenu djecu. Vidite koliko smo dobrih stvari uradili za veoma kratko vrijeme, na sve sam to ponosan i na mnogo toga što nijesam uspio pobrojati.

Da li ste nekada bili u posjeti islamskoj zajednici?

Bečić: Naravno, više puta. Sjećam se jedne prilike, čini mi se prije dvije godine, da me je Reis Islamske zajednice dočekao sa riječima da mu je vraćanje džamije u Pljevljima nakon 50 godina islamskoj zajednici, čemu sam dao veliki doprinos, najljepša bajramska čestitka i najljepši bajramski poklon. Uvijek ću pamtiti tu rečenicu, jer jesam neko, kao što znate, ko je i politiku i život podredio pomirenju, njegovanju različitosti i jačanju zajedničke Crne Gore.

Rekli ste da Islamskoj zajednici jeste, a da li ste nekada bili u posjeti katoličkoj crkvi?

Bečić: Naravno, više puta sam bio i kod naše braće i prijatelja katolika. Sjećam se da sam upravo i u Baru i u Tuzima bio na večernjim misama u susret, u jednom slučaju Božiću, u drugom slučaju Uskrsu. Tako da vrlo često i vrlo rado.

I na kraju, kako se broji?

Bečić: Hrabro se brojalo, broji se i uvijek će se brojati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve