Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Intenziviranje saradnje između Opština Bar i Elbasan

Konstantovano je da Bar i Elbasan dijele brojne zajedničke vrijednosti u domenu istorije, kulture i kulturne baštine te da je to osnova za buduću saradnju na organizaciji kulturno-umjetničkih manifestacija i aktivnostima na očuvanju kulturnog nasljeđa

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je gradonačelnika Opštine Elbasan Gledina Llatju i Marinka Ćulafića, predsjednika udruženja “Crnogorska zajednica u Albaniji”, saopšteno iz Opštine Bar.

Opština Bar i Elbasan su u novembru 2015. godine potpisale Memorandum o saradnji, a povod za susret bio je razgovor o intenziviranju buduće saradnje, razmjeni iskustava i jačanju zajedničkog djelovanja u oblastima kulture, turizma, zaštite životne sredine i ekonomije.

“Predsjednik Opštine Bar upoznao je Llatju i Ćulafića sa brojnim programima i projektima koje sprovodi lokalna uprava, sa fokusom na aktivnosti kojima se Bar želi pocizionirati kao značajna turistička destinacija u ovom dijelu regiona, kao i one koje se tiču razvoja privrede i izgradnje infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Konstantovano je da Bar i Elbasan dijele brojne zajedničke vrijednosti u domenu istorije, kulture i kulturne baštine te da je to osnova za buduću saradnju na organizaciji kulturno-umjetničkih manifestacija i aktivnostima na očuvanju kulturnog nasljeđa.

Raičević se zahvalio gospodinu Ćulafiću na njegovom predanom radu na očuvanju i razvoju odnosa Crne Gore i njene dijaspore sa kojom je potrebno dodatno raditi na razmjeni iskustva i doprinosa lokalnoj zajednici.

Na sastanku je ocijenjeno i da postoje mogućnosti za realizaciju zajedničkih aktivnosti koje se tiču prekogranične saradnje u okviru projekata Evropske unije i iskazana je spremnost obje lokalne uprave da u budućnosti pažnju usmjere u tom pravcu u cilju daljeg razvoja privrede, ekonomije i turizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve