Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Intelektualci jednoglasni: Cetinje je antifašistička prijestonica Evrope

Mnoge poznate ličnosti, intelektualci iz regiona komentarisali su juče dešavanja na Cetinju. Svi su složni u jednom da je Cetinje postalo prava antifastička prijestonica Evrope

Mnoge poznate ličnosti, intelektualci iz regiona komentarisali su juče dešavanja na Cetinju. Svi su složni u jednom da je Cetinje postalo prava antifastička prijestonica Evrope.

Publicista Senad Pećanin kasno sinoć se oglasio porukom na Twitteru.

-Cetinje je evropska antifašistička prijestolnica – napisao je Pećanin.

Ugledni književnik i kolumnista Dragan Bursać je na svom Facebook profilu komentarisao dešavanja u Crnoj Gori i ocijenio je da se na Cetinju brani ponosna, antifašistička i građanska zemlja od samovolje Srpske pravoslavne crkve i njenih popova, koji se inate sa Crnogorcima, ali i sa svakim poštenim građaninom ove zemlje.

Danas i sutra se razdvaja soj od nesoja, dobro od zla, fašizam od antifašizma!

I nije ovo narodni bunt samo protiv Vučićevog popa Joanikija, ovo je bitka protiv okupacije zemlje, koja želi izaći iz ralja srpskog sveta. Dužnost svakog slobodnog pojedinca je da pomogne slobodnom narodu Crne Gore-kako zna i umije. U protivnom, gledaćemo još jednu demonstraciju sile “srpske ugroženosti“, koja se naplaćuje životima drugih, stotinama kilometara daleko od Beograda gdje se zakuhava ova čorba zla! Da je vječna Crna Gora! Smrt fašizmu, sloboda narodu”, napisao je Bursać.

Srpski advokat Aleksandar Olenik ocijenio da ako policija silom, protiv volje građana, sprovede Joanikija Mićovića na Cetinje da se u tom slučaju radi o okupaciji crnogorske Prijestonice.

„Na Cetinju nije sukob Srba i Crnogoraca, već četnika, popova, Vučića, bojkotaša i nacionalista sa multietničkim, evropskim i građanskim društvom. I Srbi brane Cetinje. Ako će Joanikija silom sprovoditi policija, i to protiv građana Cetinja, to je okupacija“, napisao je Olenik na Twitteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve