Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Inspekcija utvrdila da Barjaktarević ne može biti nastavnica hemije, nadležni da reaguju

Ona je istakla da je u mišljenju inspektora navedeno da u dokumentaciji koju škola posjeduje nema dokaza da je diploma Jelene Barjaktarević nostrifikovana jer nije završila fakultet u Crnoj Gori, nego van države

Poslanica Draginja Vuksanović Stanković (SDP) kazala je da je Prosvjetna inspekcija utvrdila da nastavnica u Osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić” u Baru Jelena Barjaktarević ne ispunjava uslove za to radno mjesto.

Vuksanović Stanković je na prošloj sjednici na Cetinju ukazala na jedan, kako je rekla, veliki problem u Osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić” u Baru. Tada je rekla da Barjaktarević, mimo odluke prosvetnog inspektora, bez validne diplome drži časove hemije, te da svoje neznanje prikriva na način što maltretira djecu. Na njene navode reagovala je Barjaktarević tvrdeći da je poslanica SDP-a iznijela neistine, te da je na taj način narušila njen i integritet prosvjetnih radnika i škole.

Zbog toga je danas u parlamentu reagovala Vuksanović Stanković.

– U međuvremenu sam preko medija bila napadnuta od uvažene profesorice Barjaktarević kako ja nisam dobro informisana i kako iznosim neistinite informacije u javnost. Radi interesa učenika te škole i zaštite svog integriteta imam obavezu da ukažem da je preda mnom mišljenje Prosvjetne inspekcije, u kom se konstatuje da je prosvjetni inspektor nedvosmisleno utvrdio da Jelena Barjaktarević ne ispunjava uslove u pogledu profilu oblast stručne spreme radnog mjesta nastavnika hemije u osnovnoj školi – kazala je Vuksanović-Stanković tokom današnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore.

Ona je istakla da je u mišljenju inspektora navedeno da u dokumentaciji koju škola posjeduje nema dokaza da je diploma Jelene Barjaktarević nostrifikovana jer nije završila fakultet u Crnoj Gori, nego van države.

Vuksanović Stanković tvrdi i da Barjaktarević tjera odličnog đaka da ide na dopunsku umjesto na dodatnu nastavu.

– Ono što je jako važno da se učenica koja ima prosjek 5, osim iz hemije, a ide na takmičenja iz fizike i matematike, tjera da ide na dopunsku umjesto na dodatnu nastavu. Roditelji su podnijeli i pismo ombudsmanu. Pozivam ombudsmana, policiju, tužilaštvu, Prosvjetnu inspekciju, ministra prosvjete Miomira Vojinovića i sve koji su nadležni da pod hitno ovaj slučaj dovedu do kraja kako treba u interesu djece i zaštite integriteta škole – poručila je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve