Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac u Baru: Fokus na mogućnostima izgradnje stanova za pripadnike Mornarice

Injac i Raičević saglasili su se da su ovo aktivnosti od zajedničkog interesa, te da Vojska Crne Gore i Opština Bar u kontinuitetu služe potrebama lokalnog stanovništva i infrastrukture

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ministarku odbrane Oliveru Injac, koja je istakla da je poseban fokus na mogućnostima izgradnje objekta za rješavanje stambenog pitanja pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, Raičević je sa Injac razgovarao o tekućim aktivnostima Opštine i perspektivama dalje saradnje sa Ministarstvom odbrane.

“Raičević je iskazao zadovoljstvo aktivnostima Vojske Crne Gore u Baru koje se sprovode u kontinuitetu, kao što je proširenje i izgradnja putnog pravca na lokacijama Sutorman-Đurmani-Vrsuta, kao i nastavak aktivnosti na proboju puta Lunići- Mikulići. Jedna od tema bila je i pristupni put do Crnog rta, odnosno sanacija problematičnih klizišta na tom terenu. Injac i Raičević saglasili su se da su ovo aktivnosti od zajedničkog interesa, te da Vojska Crne Gore i Opština Bar u kontinuitetu služe potrebama lokalnog stanovništva i infrastrukture”, dodaju u Opštini.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima i planovima u narednom periodu, poput valorizacije vojnih objekata u Baru.

“Ministarka odbrane je sa predsjednikom Opštine razgovarala o trajnom rješavanju baziranja brodova MVCG. Raičević je iskazao podršku projektu rješavanja stambenog pitanja pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore i izgradnje objekta za stanovanje na potrebe Mornarice u Baru”, navode u saopštenju.

Raičević se zahvalio Injac na pokrenutoj inicijativi za sastanak sa lokalnim rukovodstvom i izrazio zadovoljstvo radnim susretom.

“On je istakao da je cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi da, u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesu stalnom poboljšanju kvaliteta života građana ali i boljim uslovima za redovan rad Vojske Crne Gore u Baru, kao starteški važnoj tački za Crnu Goru i bezbjednost”, zaključuju u Opštini Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve