Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac – Stefanović: Ima prostora za unaprjeđenje vojne saradnje

Jačanje regionalne saradnje ključni faktor za unaprjeđenje povjerenja, ali i prosperiteta i stabilnosti u regionu, rekao je Stefanović

Ministri odbrane Crne Gore i Srbije Olivera Injac i Nebojša Stefanović, saglasili su se u Austriji da postoji dosta prostora za unaprjeđenje bilateralne vojne saradnje.

Oni su u Kremsu ukazali na značaj nastavka evropskih integracija i na potrebu daljeg razvoja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Injac je kazala da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za evropske integracije i da članstvo u NATO ne predstavlja prepreku za saradnju sa Srbijom u mnogim oblastima”, navodi se u saopštenju.

Stefanović je naveo da će okončanje procedure imenovanja izaslanika odbrane Crne Gore u Srbiji, uz započet angažman izaslanika odbrane Srbije u Crnoj Gori, doprinijeti konkretizaciji i uspjehu napora za podizanje saradnje na viši nivo.

On je rekao, kako se navodi, da je jačanje regionalne saradnje ključni faktor za unaprjeđenje povjerenja, ali i prosperiteta i stabilnosti u regionu.

Tokom dvodnevne posjete Austriji, Injac će u Kremsu učestvovati na konferenciji ministara odbrane takozvanog Grac formata, koji okuplja Austriju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.

IzvorBeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
14.09.2021-09:08 09:08

Nasla serpa ZAKLOP,Stefanovic “problem”Vucica,ali sa VELIKIM ZNANJEM o Vucicevim prevarama i pljackama,pa ga sa mjesta ministra policije prebaci ni manje ni vise nego za vojnog ministra,zamijeni dva kretena Stefanovic-Vulin-Stefanovic.a ova apostolska kokoska “kinder jaje”vojna ministarka CG je sve bez ministarka,nesoj od nesoja,kuku vojsci kojoj ona “komanduje”,ma mene nece,ja sam bio Titov vojnik davne 1972 godine kad je ova kokoska bila nedje u m..a.zastidje za Crnu Goru,da ona dozvoli da vojskom “upravljaju”srbijanski popovi,mora da ih je “dobro iscelivala”u obraze nazad.

Saša
14.09.2021-09:10 09:10

Da,sledeći korak je da dovedete vojsku srbije u Crnu Goru kao na neke vježbe i da onda malo produže boravak.Nakon toga bi se stalno zadržao broj srpskih vojnika kao fora vojni instruktori.Nase vojnike bi poslali u srbiju na doobuku i tamo bi ih indoktrinirali i preveli u srbe.ova Svinjac je podla kučketina.

branka
14.09.2021-18:50 18:50
Reply to  Saša

Ovo je veliki OPREZ za Crnogorce.Sto ta kuja zeli kakva suradnja sa cetnicima.Srbadija mic po mic od suradnje ce da dovede cetnike iz srbije na vlast u CG.Ljudi otvorite dobro oci .Niskim srbI ne suradjuju u regionu.Ovo je okupacija CG.