Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Injac: Potpisano Pismo o namjerama između Podgorice i regije Normandija, cilj jačanje saradnje

Pismo o namjerama ima za cilj da definiše eventualne zajedničke aktivnosti koje mogu rezultirati novim inicijativama, kako bi se razvio zajednički program razmjena ekspertize u različitim oblastima i budućim zajedničkim aktivnostima

U cilju jačanja odnosa i saradnje između Glavnog grada i francuske regije Normandija, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i predsjednik regije Normandija Hervé Morin potpisali su Pismo o namjerama. Prepoznajući zajedničke interese regije Normandija i Glavnog grada Podgorica, kao i značajan broj mogućnosti za saradnju u oblasti obrazovanja, turizma, kulture, administracije i ekonomije, ovaj vid formalizovanja saradnje doprinijeće izgradnji dugoročnih odnosa, saopšteno je iz PG Biroa.

„Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da organizujemo ovakvu posjetu i razgovaramo o potencijalnim oblastima saradnje. Postoji veliko interesovanje i spremnost i vjerujem da ćemo vrlo brzo preduzeti konkretne korake kako bismo i na taj način dali doprinos unapređenju ukupnih odnosa između Francuske i Crne Gore“, kazala je Injac nakon sastanka.

Pismo o namjerama ima za cilj da definiše eventualne zajedničke aktivnosti koje mogu rezultirati novim inicijativama, kako bi se razvio zajednički program razmjena ekspertize u različitim oblastima i budućim zajedničkim aktivnostima.

“Predsjednik francuske regije Normandija je u srdačnom razgovoru sa predstavnicima Glavnog grada kazao da očekuje veoma dobru saradnju i da je privredni potencijal veliki, a to znači itekako veliki prostor za povezivanje kompanija i širenje saradnje u brojnim oblastima. Morin je posebno naglasio saradnju na polju obrazovanja, odnosno razmjene studenata i saradnje sa univerzitetima”, navodi se u saopštenju.

Takođe, uputio je poziv predstavnicima Glavnog grada da uzmu učešće u Forumu za mir koji se organzuje u septembru ove godine, a koji će biti sjajna prilika za konkretizovanje planova i dalju saradnju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve