Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac – Pikolo: Crna Gora za savezničke odnose sa Italijom

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac sastalase sa izaslanikom odbrane Italije, pukovnikom Nikolom Pikolom

Crna Gora će ostati posvećena pružanju doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti, kao i daljem razvoju odbrambene bilateralne saradnje i savezničkih odnosa sa Republikom Italijom. To je poručila ministarka odbrane Crne Gore, Olivera Injac, koja se sastala danas sa izaslanikom odbrane Italije, pukovnikom Nikolom Pikolom.

“Pukovnik Pikolo je iskazao posvećenost Republike Italije razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, izrazivši spremnost za učešće u svim aktivnostima kako bilateralnog tako i multilateralnog karaktera, čime se unaprjeđuju odbrambene sposobnosti i kapaciteti oružanih snaga, a time pruža doprinos i kolektivnim sposobnostima Alijanse za suočavanje sa bezbjednosnim izazovima današnjice”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Takođe, u okviru posjete Ministarstvu odbrane, sa pukovnikom Pikolom sastao se i generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje, general-major Rajko Pešić.

Tom prilikom razgovarano je i o potencijalnim mogućnostima daljeg razvoja postojeće bilateralne saradnje u domenu odbrane, sa posebnim akcentom na aktivnosti mornarica dvije vojske, zajedničkog doprinosa u okvirima NATO, te školovanja crnogorskih kadeta na prestižnim italijanskim vojnim akademijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
12.02.2021-19:06 19:06

Znamo zasto ste tu.Jedno pricate,a drugo radite.#nijemojavlada# i nikad biti nece!