Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac – Kamel: Afirmacija Crne Gore kao lidera u regionu po pitanju EU integracija

Kamel je izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje i posebno afirmisao napore koje Crna Gore ulaže u sprovođenju reformi na svom putu evropskih integracija, kao i u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti

I u narednom periodu Crna Gora će moći da računa na podršku Austruje koja afirmiše napore naše zemlje po pitanju sprovođenja reformi na putu integracija ka Evropskoj Uniji – kazao je generalni direktobat Direktorata za političku odbranu u okviru Ministarstva odbrane Austiji Arnold Kamel, koji se tokom GRAC formata susreo sa ministarkom odbrane Oliverom Injac.

On je istakao da će afirmisati našu zemlju kao značajnog aktera za stabilnost Zapadnog Balkana, ali i lidera u regionu na putu dostizanja najviših evropskih standarda.

Injac se zahvalila na podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori u domenu modernizacije odbrambenog sistema, kao i na donaciji medicinske opreme koju je Austrija uručila našoj zemlji prethodne godine, u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa.

Takođe, Injac je izrazila posebno zadovoljstvo zbog izuzetno uspješne i sadržajne saradnje dvije zemlje, koja se ogleda u realizaciji brojnih projekata i aktivnosti, uključujući veoma značajnu saradnju ostvarenu u domenu planinskog ratovanja, školovanju kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Austriji, kao i u drugim područjima u oblasti odbrane.

Kamel je izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje i posebno afirmisao napore koje Crna Gore ulaže u sprovođenju reformi na svom putu evropskih integracija, kao i u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti.

Sa kolegom Kamelom sastao se i generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje, general-major Rajko Pešić. Tom prilikom, general Pešić se zahvalio i na podršci koju Austrija pruža u domenu uništavanja viška naoružanja, kao i u oblasti ispitivanja stabilnosti baruta i edukacije kadra u oblasti skladištenja i upravljanja municijom. Sagovornici su izrazili očekivanje da će saradnja u okviru Grac formata dodatno unaprijediti regionalnu saradnju i pružiti snažniju podršku zemljama regiona na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve