Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac: Instalacija 3D radara odlaže se za 2024. godinu

Ona je istakla da će Crna Gora nastaviti sa modernizacijom vojske, bez obzira na to kako stavke u budžetu budu izgledale.

Ministarka odbrane Olivera Injac saopštila je danas da se instalacija 3D radara koji je NATO odlučio ranije da donira Crnoj Gori, odlaže za 2024. godinu.

Poslanik DPS-a i bivši ministar odbrane Predrag Bošković pitao je na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost kada će se realizovati instalacija, budući da je ranijim Dugoročnim planom odbrane bilo predviđeno da se to desi tokom 2021. godine.

“Instalacija radara se odlaže za 2024. godinu, a 2022. i 2023. godinu iskoristićemo za pripremne aktivnosti, jer moramo da radimo s obzirom na okolnosti koje su izazvane pandemijom koronavirusa”, rekla je Injac na sjednici Odbora.

Ona je istakla da će Crna Gora nastaviti sa modernizacijom vojske, bez obzira na to kako stavke u budžetu budu izgledale.

“Sve što planiramo biće realizivano u 2022. godini. U ovoj godini, došlo jedo 10 odsto smanjenje u odnosu što su bila planiranja, ali nismo jedina zemlja koja nije u mogućnosti da ispoštuje planove za budžet ili da ih poveća”, navela je Injac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve