Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac i Stefanović: Rad na unaprjeđenju bilateralne saradnje i doprinosu regionalnoj stabilnosti

Ministri su se saglasili da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u oblasti odbrane u predstojećem periodu, koje bi se odvijalo u obostranom interesu, a išlo u prilog regionalnoj bezbjednosnoj stabilnosti

Ministarka odbrane Olivera Injac, razgovarala je putem online platforme sa ministrom odbrane Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem.

“Ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo realizacijom sastanka i iskazala uvjerenje da će bilateralna odbrambena saradnja tokom njenog mandata biti intenzivirana. Ministarka je iskazala zahvalnost povodom donacije 2 000 doza vakcina „Sputnjik V“ Crnoj Gori od strane Republike Srbije, što je izraz solidarnosti i prijateljstva”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Naglasila je potrebu daljeg unaprijeđenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države. U skladu sa tim, navela je da će se Crna Gora aktivno zalagati za dinamiziranje evropske integracije Zapadnog Balkana, naglasivši da je članstvo u EU prioritetni spoljnopolitički cilj Crne Gore.

Ministar Stefanović je ministarki Injac čestitao imenovanje na funkciju ministarke odbrane Crne Gore. Naglasio je da je jačanje regionalne saradnje od ključnog značaja kako za međusobno povjerenje tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, te da Crna Gora i Srbija treba da podstaknu razvoj i realizaciju aktivnosti u okviru bilateralne odbrambene saradnje.

Ministri su se saglasili da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u oblasti odbrane u predstojećem periodu, koje bi se odvijalo u obostranom interesu, a išlo u prilog regionalnoj bezbjednosnoj stabilnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
26.02.2021-18:31 18:31

Ovo je prava cetnikulja..cus..da sa Srbijom stvaramo odbranbreni savez..snajvecim neprijateljem u regionu..
CG je u NATO savez..tako da mi ne trebamo ovu uzasnu zemlju!