Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac i Rajnke: Crna Gora ostaje pouzdan i kredibilan saveznik SAD

Novoizabrana ministarka odbrane Olivera Injac sastala se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz Ministarstva.

Novoizabrana ministarka odbrane Olivera Injac sastala se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz Ministarstva.

“Injac je naglasila kvalitetnu i veoma sadržajnu bilateralnu odbrambenu saradnju Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, uz uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan i kredibilan saveznik Sjedinjenim Državama u okviru doprinosa regionalnoj i međunarodnoj stabilnosti”, navodi se u saopštenju.

Injac je, takođe, zahvalila na konstantnoj i sveobuhvatnoj podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori u okviru reformskih procesa, kao i jačanja nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

“Dodatno, Injac je kazala da očekuje da će u okviru njenog mandata odbrambena saradnja Crne Gore i SAD nastaviti da se produbljuje u okviru bilateralnih projekata, sa posebnim akcentom na modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema”, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Naglasivši značajnu posvećenost Vojske Crne Gore kroz adekvatan doprinos sistemu kolektivne bezbjednosti, Injac je, kako navode, istakla privrženost Crne Gore naporima Alijanse u domenu projektovanja međunarodne stabilnosti, kao i daljem utemeljenju regionalne bezbjednosti.

“U okviru globalne borbe protiv uticaja pandemije virusa COVID-19, Injac se zahvalila na realizovanoj američkoj podršci i donacijama, ukazujući na značaj zajedničkog pristupa i saradnje međunarodnih subjekata u pogledu ublažavanja i iskorjenjivanja negativnih posljedica.

Ambasadorka Rajzing Rajnke čestitala je ministarki Injac postavljenje na odgovornu dužnost i poželjela joj uspjeh u radu. Ona je istakla značaj tekućih bilateralnih projekata koji imaju za cilj jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, pohvalila značajan angažman crnogorske vojske u okviru međunarodnih misija i naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju sveobuhvatne napore Crne Gore u oblastima modernizacije oružanih snaga, kao i da budu pouzdan saveznik našoj zemlji u okviru Alijanse”, zaključuje se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane SAD, potpukovnik Robert Peri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve