Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

INFANTILNI ZDRAVKO ”PUKAO”, VLAST U HAOSU ”Neću da ti kažem što sam pričao sa Đukanovićem, ćelavi!”

Građani su juče gledali političko-demagošku predstavu u kojoj su na najeksplicitniji način predstavljeni svi segmenti jedne haotične, raspadajuće vlasti na čelu sa čovjekom koji se sa političkom situacijom pita kao ''pijan sa gaćama'', što u slučaju premijera Krivokapića ne mora da se uzme samo kao metafora

Premijer prve teokratsko-diletantske vlade sa izdajničkim tendencijama Zdravko Podoljub Krivokapić proživljava ekstrmnu epizodu političkog srljanja i vodi vladu, vladajuću koaliciju i državu u haos. Nakon jučerašnjeg sastanka premijera sa predstavnicima parlamentarne većine postalo je jasno da je Krivokapić osim političkog kompasa izgubio i moć samokontrole, a prema riječima dobro upućenih sagovornika portala Aktuelno, na jučerašnjem sastanku premijer je više ličio na ”uvrijeđenu djevojčicu” nego na državnika (makar u pokušaju).

Juče se crnogorska javnost nagledala svega – optužbe premijera da lider DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević i potpredsjednik vlade Dritan Abazović ruše vladu, zatim optužbi da se premijer tajno sastaje sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Bilo je prepucavanja preko tvitera do kasno u noć, međusobnih optužbi, pravdanja Krivokapića kako ,,nije rekao da Abazović ruši vladu već samo Knežević”…

Knežević, Mandić i Medojević u čudu nakon sastanka

Ukratko – građani su juče gledali političko-demagošku predstavu u kojoj su na najeksplicitniji način predstavljeni svi segmenti jedne haotične, raspadajuće vlasti na čelu sa čovjekom koji se sa političkom situacijom pita kao ”pijan sa gaćama”, što u slučaju premijera Krivokapića ne mora da se uzme samo kao metafora.

Prolupali Podoljub

Iako su juče predstavnici vladajuće većine pred javnost izbacili sav prljavi veš, ostalo je nejasno kako je počeo čitav ovaj politički spektakl diletantizma i kapricioznosti u izvedbi ”prolupalog premijera”.

Krivokapić je na jučerašnjem sastanku, naizgled ničim izazvan optužio Kneževića i Abazovića da sabotiraju i da spremaju rušenje Vlade.

Kako saznaje portal Aktuleno iz veoma dobro upućenih izvora, nakon te optužbe Knežević je upitao Krivokapića ”ako mi rušimo vladu, zašto se ti sastaješ sa (Milom) Đukanovićem, i što si sa njim pričao”.

Zdravko Krivokapić i Tara Manić: Iako fizički i po godinama veoma različiti, po karakteru i sagledavanju političke situacije veoma slični

Revoltirani premijer umjesto staloženog odgovora, i diplomatskog ophođenja koje se očekuje od čovjeka koji je na njegovom položaju, ustao je i u stilu djeteta kojem roditelji ne žele da kupe žarko željen slatkiš, svečano je izjavio:

”Neću da ti kažem!”

Kako su rekli naši sagovornici dobro upućeni u detalje jučerašnjeg sastanka, premijer je izgledao kao mlada glumica Tara Manić, koja u filmu ”Mrtav ‘ladan”, izgovara sada već antologijsku rečenicu – ”neću da ti kažem ćelavi”.

Ironija je u tome što je Knežević zaista proćelav, tako da se premijerova rečenica savršeno uklapa u kontekst ovog domaćeg filma.

Traži spas od DPS-a?

Međutim, premijer je kasnije saopštio da se sastao sa predsjednikom Đukanovićem i to dva dana nakon što ga je optužio da stoji iza rušenja države.

Kako sazanje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, tenzije zbog najavljene smjene ministra pravde Vladimira Leposavića dostigle su tačku ključanja. Premijer Krivokapić je rastrzan između ljubavi prema omiljenom ministru, pritisaka koalicionih partnera i nalogodavaca iz SPC da ga ne smijeni sa jedne strane – i domaće, međunarodne javnosti i stranih ambasada koje žestoko pritiskaju da se Leposavić smijeni sa druge strane.

Da li će ga Joanikije anatemisati ako smijeni LepoSSavića?

Kako saznaje portal Aktuelno, u ovakvoj naizgled bezizlaznoj situaciji, Krivokapić se obratio predsjedniku Đukanoviću, koji jedini ima dovoljno političke mudrosti da ga posavjetujue kako da vodi Vladu.

”Krivokapić je očigledno toliko oduševljen Đukanovićem, da čak ne želi da govori partnerima što je pričao sa predsjednikom”, kazali su naši izvori.

Krivokapić je odavno izgubio podršku partija koje su ga dovele na vlast, pa sada da bi smijenio ministra u svojoj vladi mora da traži spas od opozicije predvođene DPS-om. Nejasno je da li je premijer shvatio da ima budućnost samo uz saradnju sa DPS-om, a takođe je neizvjesno da li će nakon glasanja u Skupštini ako Leposavić bude smijenjen glasovima opozcije to značiti da je u najavi nova paralamentarna većina.

Ovo su pitanja na koja tek treba da dobijemo odgovor, ali jedan detalj sa jučerašnjeg sastanka možda može da ponudi odgovor na postavljena pitanja.

Dok je izlazio sa jučerašnjeg sastanka Krivokapić je, prije nego je zalupio vrata, pogledao svoje političke partnere nove vlasti i više sebi u bradu promumlao ”Ko vas j….”.

Da li to znači da Krivokapić ima rezervni plan i da je na pomolu nova vladajuća većina, ili je čovjek jednostavno riješio da mu je svega dosta i da želi da sruši vladu ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mutljavina
13.04.2021-10:49 10:49

Probudio se Bred i onako buntovan zgrabi trobojku i trk ispred Skupštine i maše zastavom.Nailazi Mandić i pita brate što činiš.Rušim Krivokapićevu vladu a Mandić će Zna li Medo

Mutljavina
13.04.2021-10:53 10:53

Stiže i Medo.Pitaju ga što činiš a on smišljam današnji medijski nastup a vi.Rušimo Krivokapića Je li nam to pametno reče Medo.Ova dvojica da umru od snijega Vele a kad smo mi uradili nešto pametno

Mutljavina
13.04.2021-10:56 10:56

ZOVI SERGEJA reče Milan.A što pitaju ova dvojica Pa da nam odobri ovaj skup reče Milan

hercegnovi
13.04.2021-10:58 10:58

ovaj knežević gore na slici, izgleda ko da mora hitno na zahod. A medo se obukao baš “stilski”.
(Sadržaj obraćanja ionako je glupost)

Mutljavina
13.04.2021-11:00 11:00

A đe ćemo dok nam stigne odobrenje od Sergeja.Na to će Mandić u Kristal na miljenici.Ali obećali smo biračima da nećemo rasipati pare.Pa ajmo u skupštinsku restoran jeftinije je

Gusinje
13.04.2021-11:12 11:12

Boze dragi kakva Sprdnja od ove Crkvene vlasti-sto ucine Crkva sa zaostalim Litijasima da trpimo ovu bruku

Mutljavina
13.04.2021-11:20 11:20

Taman krenuše kad evo Krivokapić sa majbahom malo od uticajem šljive.Što činite.Rušimo vladu.Bravo momci evo i mene s vama.Otvori gepek izvadi Crnogorsku zastavu i mašući uzviknu dolje vlada.Pođoše svi u Skupštinu kod Bečića na koljenicu

Ha20
13.04.2021-11:32 11:32

Jos koji dan svetosavci pa se onda preselite kod pizdustog u srbistan pa iz ekzila budite opozicija koja laje koliko ju je volja bez opasnosti da zavrse tamo dje im je mjesto. Dritana efendiju posaljite u Somaliju posto takve ljige nece niko u svoe dvoriste na Balkanu. Hvala na paznji.

Mutljavina
13.04.2021-11:53 11:53

Da bi bilo smisleno ovo što piše Mutljavina čitajte od prvog komentara ka zadnjem tj od odozdo prema gore

Mutljavina
13.04.2021-12:01 12:01

Galeći mezence i pićence u Skupštini najrazboritiji Belić uzviknu.Pa mi zaboravismo na sastanak lidera opozicije.Na to će Krivokapić odložićemo ga ionako se na njemu nećemo ništa dogovoriti.Neka Joković javi medijima i samo neka kaže kriv je DPS

Tihana
13.04.2021-13:54 13:54

Infantilan mozak a duša puna zla i grijeha. Ljigavi licemjer koga i bubašvabe poput Šešelja ni Dačića zovu pogrdnim imenima. Zdravko Sotona.

Djape
14.04.2021-03:39 03:39

Crni rukoljub zdravkisa dozivio i on da se srbijanci njegovi a izdajnici svega srpskog prodali narod de god mogli a sad Zdravkisu uzeli i sprdaju se sa premiere Montenegro..e te sramote za CG ko se njemu sprda.. na sta drzava spade nam koju rukoljub dovede genijalno..