Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Igranka Amfilohija i Irineja

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i patrijarh srpski Irinej pokušavaju da prevare jedan drugoga

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i patrijarh srpski Irinej pokušavaju da prevare jedan drugoga. Na sceni je igranka i kako pokušavaju da prevare narod koji izvode na ulice, Irinej podrškom iz Beograda a Amfilohije direktnim učešćem, tako pokušavaju da prevare i jedan drugoga, kazao je za Skala radio politički analitičar Ranko Đonović.

Ranko Đonović

On je podsjetio da patrijarhu Irineju, kao prvom u Spskoj crkvi nije bilo dozvoljeno od samog Amfilohija da dođe prije dvadesetak dana, ni njemu ni Vučiću.

“Njihovom dolasku suprostavio se Amfilohije i oni nijesu došli. A sada ga je pozvao Amfilohije da dođe i to u trenutku kada je bio svjestan da Irinej ima obaveze i da neće moći, tako da je ovo potpuna igranka”, kazao je Đonović.

Po njegovim riječima, sve bi ovo bilo komično, da i jedan i drugi ne manipulišu s ovolikim brojem neznavenog naroda, od kojih visoki procenat ne zna ni što je vjera, ni zašto izlaze, ni što predstavlja Zakon protiv kojega protestvuju.

“Pogotovo ne bi umjeli objasnit Boga u ime kojeg, navodno, sve to rade. Amfilohije Radović je bio i ostao, kao i Irinej, veliki srpski nacional-socijalista ili šovinista. To će najviše da košta samu Srbiju, ali i ove koji ovuda protestvuju sa Amfilohijem i koji sebe osjećaju Srbima ili osjećaju da Crna Gora ne treba da bude država, što je i krajnji cilj svih njihovih protesta”, kazao je Đonović.

Nije to počelo juče, objašnjava Đonović.

“Ovo se ne dešava zbog vjerskih pitanja. To je čista politika, kao i ona prije 30 godina i kao što je bila 18-te godine kada je okupacija Crne Gore izvedena pod trupama Aleksandra Karađorđevića i djelimično francuske vojske. Danas nemamo vojsku ali zato imamo, na neki način, kontrarevoluciju u Crnoj Gori. To je nastavak 90-tih  godina, koje na ovim prostorima nikada nijesu završene”, tvrdi analitičar.

Đonović se nada da je ovo i posljednji njihov pokušaj i da će nakon toga crnogorski brod uploviti u mirnije vode.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve