Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Zločin deportacije je tamna mrlja na obrazu Crne Gore

On je danas predvodio delegaciju BS na obilježavanju 31. godišnjice od zločina deportacije u Herceg Novom

Zločin deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti. Pozivamo pravosudne organe da se slučaj zločina deportacije ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

On je danas predvodio delegaciju BS na obilježavanju 31. godišnjice od zločina deportacije u Herceg Novom.

“Okupili smo se danas ovdje da sa ovog skupa još jednom pošaljemo poruku osude tog zločina, ali i da ponovo istaknemo da žrtve zaslužuju pravdu, koje nažalost, nema ni do današnjeg dana. Nažalost, nema ni spomen obilježja žrtvama deportacije, koje bi bilo opomena da se ovakav zločin nikada više ne ponovi, ali i svjedočanstvo jednog zlog vremena i šta sve može ono da donese”, kazao je Ibrahimović.

Kao potpredsjednik Vlade Crne Gore, ali i kao predsjednik Bošnjačke stranke on je poručio da zločin deportacije ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti.

“Zato i danas pozivam pravosudne organe da se slučaj zločina deportacija ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer ponavljam – nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu”, naglasio je Ibrahimović.

On poručuje da je zadovljenje pravde ljekovito za čitavo crnogorsko društvo.

“Jer bi sve suprotno značilo da se zločin isplati, a to je poslednja poruka koju smijemo da pošaljemo kako zbog nevino stadalih žrtava, tako i zbog svih budućih generacija koje treba da žive u miru”, kazao je Ibrahimović.

Obilježavanju godišnjice u Herceg Novom prisustvovali su i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, državni sekretar u MUP-u Mersudin Gredić, predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić kao i brojni drugi funkcioneri BS i članovi Foruma mladih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
25.05.2023-15:48 15:48

G.Ibrahimovicu Vi sjedite u vladi i pisrzavate partije koje su ucestvovali i podrzavaju ratni zlocin i zlocince! VI ZBOG SVOJIH FOTELJA STE PRODALI SVE BOSNJAKE I MUSLUMANE I UCESTVUJEZE U NJIHOVOJ POLITICI/Zoronjic,……../ I NEMOJTE BITI LICEMJERI!

BobZeković
25.05.2023-16:05 16:05

Gospodine Ibrahimoviću, zločin deportacije NIJE MRLJA NA OBRAZU CRNE GORE, nego je to to tamna mrlja na obrazu SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI I DRŽAVE SRBIJE koji su pokrenuli zločinački talas na Balkanu, pa i u Crnoj Gor. Crnogorci i Crnogorke su listom ustali protiv tog zločina, kao i protiv zločina u Štrpcima, žestoko se suprosatavljajući srpskom okupatoru, inspiratoru i inicijatoru svih zločina u Crnoj Gori i na Balkanu. Vi ste danas u Vladi koja je i formirana i održava se voljom srpske parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore! U vladi u kojoj radom učestvujete većinu čine podržavaci politike zločina… Pročitaj više »

RIR
25.05.2023-18:59 18:59
Reply to  BobZeković

…tako je BobZekovicu , pusti političari TO o čemu pišete trebalo bi da znaju /i znaju/
kad su na ovom mjestu i u sličnom sastavu odali poštu -Nikad !
ALI Izbori pa da se slikaju a u povodu nesrece -loše politike SRB …sramno !