Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Sačuvaćemo jedinstvo Bošnjačke stranke

Politička vizija, ispravni put kojim se kretala Bošnjačka stranka i politički rezultati koji su postignuti u prethodnom periodu predstavljaju snažan temelj za stvaranje boljih uslova za sve građane Crne Gore, rekao je Ibrahimović

Bošnjačka stranka je spremna da bude partner kada je riječ o nastavku započetih reformi u društvu, kao i u nastavku evropskih integracija Crne Gore, kazao je poslanik te stranke Ervin Ibrahimović za Dan.

On je to rekao komentarišući proceduru u stranci u susret kongresu.

Inače, Ibrahimović je predložen za predsjednika stranke od svih opštinskih odbora BS koji su do sada održali sjednice i izjasnili se o kandidatima za stranačkog lidera.

Ibrahimović je rekao da će tačan datum održavanja kongresa biti utvrđen na sjednici glavnog odbora koja će biti održana u narednih desetdana.

“U skladu sa epidemiološkom situacijom, biće odlučeno da li će kongres biti održan uz fizičko prisustvo delegata ili onlajn. Prerana smrt našeg dugogodišnjeg lidera Rafeta Husovića veliki je gubitak ne samo za njegovu porodicu, već i za cijeli bošnjački narod i državu Crnu Goru.

Politička vizija, ispravni put kojim se kretala Bošnjačka stranka i politički rezultati koji su postignuti u prethodnom periodu predstavljaju snažan temelj za stvaranje boljih uslova za sve građane Crne Gore, ali i veliku obavezu i odgovornost za budućeg predsjednika i rukovodstvo Bošnjačke stranke”, naveo je Ibrahimović.

On je dodao da im aktivnosti sprovedene u susret kongresu daju za pravo da iskažu zadovoljstvo jedinstvom postignutim unutar partije.

“U jedinstvu je snaga i zadovoljan sam što Bošnjačka stranka pokazuje visok stepen političke zrelosti u trenucima kada je politička scena u Crnoj Gori izuzetno turbulentna. Procedura oko predlaganja kandidata za predsjednika Bošnjačke stranke je još u toku.

Moram iskazati zahvalnost svim odborima BS koji su predložili da ja budem kandidat za predsjednika stranke. Bošnjačka stranka, kao legitimni politički predstavnik bošnjačkog naroda, sa podrškom od preko 16.000 glasova, nastavlja misiju koju je uspješno započela 2006. godine”, rekao je Ibrahimović.

Ističe da budući predsjednik BS, partije koja je u dosadašnjem radu pokazala visok stepen odgovornosti i zalaganja u pravcu očuvanja suvereniteta države Crne Gore, demokratizacije društva, multietničkog i multivjerskog sklada, mora biti svjestan ukazane časti, ali i odgovornosti prema onima koji će ga izabrati, kao i prema građanima Crne Gore.

“Ono što treba da ohrabri ne samo bošnjački narod, već i cjelokupnu javnost Crne Gore, jeste da je BS u prethodnom periodu uspio da iznjedri veliki broj ljudi koji će znati da se iskreno bore za očuvanje identiteta Bošnjaka u Crnoj Gori i promociju kulture i tradicije, naravno uz doprinos očuvanju koncepta građanske Crne Gore. To su krucijalni pravci, koji će biti u fokusu politike Bošnjačke stranke i u narednom periodu”, kazao je Ibrahimović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve