Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović sa Rajnke: Nakon parlamentarnih izbora povećan govor mržnje u društvu, u porastu etnička distanca

On je ambasadorku Rajnke upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori. Ocijenio je da je građanska, sekularna i multietnička Crna Gora zajednički cilj svih koji žive u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se danas u Podgorici sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz te partije.

“U prijateljskom razgovoru, Ibrahimović je zahvalio ambasadorki Rajnke na podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori.

On je ambasadorku Rajnke upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori. Ocijenio je da je građanska, sekularna i multietnička Crna Gora zajednički cilj svih koji žive u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je, dodaju, ukazao na činjenicu i da je pozicija Bošnjaka znatno drugačija nakon završetka parlamentarnih izbora, napominjući da je povećan govor mržnje u društvu i da je u porastu etnička distanca.

“Istakao je i da je Bošnjačka stranka spremna da bude partner u dijalogu vlasti i opozicije, kako bi se krenulo u pravcu pronalaženja kompromisa oko ključnih pitanja.

Ambasadorka Rajnke je ocijenila da je multietnički sklad nešto po čemu je Crna Gora prepoznatljiva. Kazala je da je obaveza svih društvenih činilaca da doprinesu naporima u pravcu nastavka sprovođenja reformi i jačanju demokratičnosti društva”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve