Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović sa ambasadorom Belgije: Zabrinuti smo zbog postupanja Vlade prema manjinskim naroda

Ukazao je i na sve veću praksu otpuštanja predstavnika manjinskih naroda iz institucija sistema

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je danas u Podgorici sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

Ibrahimović je Adama upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, s fokusom na položaj manjinskih naroda.

Uvažavajući da su se u Crnoj Gori desile demokratske promjene, Ibrahimović je iskazao zabrinutost zbog skretanja sa evropskog puta, kojim je Crna Gora koračala do 30. avgusta. Ukazao je na upozorenja koja su stigla sa strane važnih evropskih adresa na račun rada Vlade Crne Gore, posebno u dijelu donošenja zakona.

On je ambasadora Adama upoznao i sa trenutnim položajem manjinskih naroda u Crnoj Gori. Podsjetio je na napade na Bošnjake u Pljevljima, kao i na napade na imovinu Islamske zajednice. Poručio je da ovakvi i slični napadi ne doprinose demokratizaciji društva.

„Put Crne Gore, kao multietničke države, na putu ka EU, nema alternativu“, kazao je Ibrahimović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Ibrahimović je ukazao na sve veću praksu otpuštanja predstavnika manjinskih naroda iz institucija sistema.

„Ovakvo postupanje prema predstavnicima manjinskih naroda ne ide u prilog uspostavljanju dijaloga i predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava“, kazao je šef kluba poslanika BS.

Ibrahimović je istakao i zabrinutost zbog ekonomske i epidemiloške situacije sa kojima se suočava Crna Gora.

Ambasador Adam je iskazao zadovoljstvo zbog susreta sa predstavnicima BS. Poručio je da je važno da dođe do dijaloga među predstavnicima političkih partija.

Saglasio se da Crna Gora treba da nastavi putem evropskih integracija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve