Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Prihvatićemo saradnju sa onima koji Crnu Goru jasno vode putem euroatlanskih integracija

Žao mi je što je aktuelna Vlada propustila deset mjeseci da krene u kreiranju klime uvažavanja, rekao je Ibrahimović

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović saopštio je da je jučerašnji razgovor sa predsjednikom URE i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem bio konstruktivan.

“Prije svega jer se on bavi bezbjednošću. Mnogo je građana koji se ne osjećaju bezbjedno i mi smo htjeli da se informišemo u tom smislu. Prošlo je 12 mjeseci mi nijesmo ni korak ka uvažavanju. Žao mi je što je aktuelna vlada propustila mjesece mogućnosti da krenemo tim putem. Vidimo da se ova Vlada ne može okititi povjerenjem. Kad se stvori povjerenje, onda ćemo razgovarati. Mi do sada nijesmo čuli od njih jasnu poruku da oni žele manjine zaista u Vladi. Oni su povukli sve predstavnike manjina iz institucija, oni su u institucijama uradili svojevrsno etničko čišćenje”, kazao je on u Jutarnjem programu TVCG i dodao:

“2006. su Bošnjaci odlučili da će da žive ravnopravno kao svi ostali građani. Tad smo odlučili da hoćemo svoju državu koju ćemo da gradimo svi zajedno. Ne vodimo se interesima i funkcijama, već temeljnim interesom da budemo ravnopravni. Od tempa ostvarivanja manjinskih prava zavisiće i tempo napretka ove države”, kazao je on.

Kazao je i da nijesu zvanično pozvani na razgovore sa DF i Demokratama.

“Ako bude zvaničnog poziva mi ćemo se odazvati. Za ozbiljne razgovore potrebni su zvanični pozivi. Naglasiću da je aktuelna Vlada propustila 12 mjeseci da to uradi. Ova Vlada vraća našu državuu devedesete. Ona nam ne daje povjerenje da može da izvede projekat evropske, građanske Crne Gore”, kazao je on.

Na kraju je podsjetio da im se “2016. nudila slična opcija premijera i cijelu Vladu”.

“Nakon toga su nam takođe nuđene pozicije. Nijesmo prihvatili i prihvatićemo samo saradnju sa onima koji Crnu Goru jasno vode putem euroatlanskih integracija. Ne vidim da ova Vlada to može”, kazao je i zaključio da misli da je rješenje prelazna ili tehnička Vlada koja bi imala povjerenje i pripremila nove izbore.

“Svaki dan ove nejasne i toliko heterogene Vlade vraća nas unazad i to ne možemo poslije povratiti dugo”, poručio je.

IzvorTVCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve