Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović- Ozan: Auto-put jasna poruka građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede

Na početku susreta ambasadorka je uputila čestitke povodom naimenovanja na jednu od najvažnijih funkcija u Vladi, imajući u vidu veličinu resora i oblasti u nadležnosti ministarstva kapitalnih investicija. Izražena su očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intezivirati u narednom periodu

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je danas, tokom prvog susreta, sa ambasadorkom Republike Turske Songul Ozan u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva.

Na početku susreta ambasadorka je uputila čestitke povodom naimenovanja na jednu od najvažnijih funkcija u Vladi, imajući u vidu veličinu resora i oblasti u nadležnosti ministarstva kapitalnih investicija. Izražena su očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intezivirati u narednom periodu.

„Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije države, ali osjećam i dodatnu obavezu da ovako dobre odnose unaprijedimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa“, poručio je Ibrahimović na početku razgovora.

„Turska je među prvim prijateljskim zemljama koja je pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori, na počektu pandemije izazvane COVID 19, takođe imamo razvijenu saradnju sa TIKA agencijom i zaista smatram da ima prostora da dalje razvijemo projekte u raznim oblastima“, dodao je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj.

Današnji susret, kako navode u saopštenju, bio je prilika da se razgovara o potencijalnim kapitalnim projektima, budući da su turske kompanije i do sada izražavale svoju zainteresovanost za učešće u realizaciji, sa posebnim osvrtom na izgradnju auto-puta, ali i unapređenju i modernizaciji crnogorskih vazdušnih luka.

“Budući da je razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice auto-puta od Podgorice do Kolašina šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života.

Na kraju susreta dogovoreno je inteziviranje saradnje među institucijama dvije države, kao i mogućnost susreta resornih ministara Turske i Crne Gore, kako bi razmatrali i konkretne projekte na kojima bi mogli raditi u budućem periodu”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve