Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Osuđujem gnusni čin paljenja automobila poslanika DF-a Đurovića

''Poziv državnim organima da što prije rasvijetle sve okolnosti ovog događaja, a eventualne vinovnike privedu pravdi i kazne po zakonu''

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović osudio je gnusni čin paljenja automobila poslanika Demokratskog fronta (DF) Dejana Đurovića.

“Bez želje da prejudiciram motive paljenja automobila mog uvaženog kolege Dejana Djurovića, ukoliko se radi o namjernom paljenju, javno i najoštrije, u svoje i u ime Bošnjačke stranke, osuđujem taj gnusni čin i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Živim i borim se za Crnu Goru u kojoj niko nikada neće biti meta bilo kakvog napada zbog svog stava, mišljenja, političke, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti, jer je bolja, prosperitetnija, demokratska i evropska Crna Gora nemoguća bez kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i tolerancije kao esencijalnih vrijednosti svake demokratske političke zajednice”, naveo je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, pluralizam mišljenja i političkih ideja sastavni je i neodvojivi dio demokratije i predstavlja njenu najveću vrijednost i svaki, kako ističe, atak bilo kakve vrste na tu vrijednost duboko je antidemokratski, a, kako kaže, i antidržavni čin.

“Pozivam sve aktere političke scene da u javnom diskursu, najbolje ličnim primjerom, promovišu vrijednosti tolerancije, kulture dijaloga, uvažavanja razlika i kulturne i argumentovane razmjene mišljenja. Još jednom, moja puna podrška uvaženom kolegi Dejanu Djuroviću i poziv državnim organima da što prije rasvijetle sve okolnosti ovog događaja, a eventualne vinovnike privedu pravdi i kazne po zakonu”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve