Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore i spriječi dalje urušavanje

''Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori''

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović, prethodnih dana je imao niz susreta sa dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.

“Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori. Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju”,  kazao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora nastaviti put integracija u EU i mora više raditi na snaženju veza sa dijasporom koja je uvijek pokazivala “zavidnu dozu rodoljublja i u kojoj leži veliki ljudski i ekonomski potencijal neophodan za dalju demokratizaciju i razvoj Crne Gore”.

“Bošnjačka stranka će nastaviti da insistira na snaženju veza sa dijasporom i da se sa svim građanima Crne Gore sa kojim dijeli vrijednosti antifašizma, građanskog, sekularnog i demokratskog društva, te viziju euroatlanske Crne Gore, bori za ostvarenje tih ciljeva. Dugujemo, kao država, veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za građane Crne Gore, državu Crnu Goru i njenu budućnost”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve