Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Njemačka fondacija dala veliki doprinos demokratizaciji crnogorskog društva

Ibrahimović je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa KAS fondacijom i istakao da je to primjer uspješnog zajedničkog djelovanja

Dali ste veliki doprinos demokratizaciji crnogorskog društva. KAS je u regionu Zapadnog Balkana, a posebno u Crnoj Gori prepoznat kao organizacija koja zastupe ideje dijaloga, što je od izuzetnog značaja za koncept multietičnosti i multikulturalnosti, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović u toku sastanka sa predstavnicima  njemačke fondacije Konrad Adenauer Stiftung (KAS).

Delegacija BS, predvođena Ibrahimovićem, sastala se u Podgorici direktorom za Srbiju i Crnu Goru njemačke fondacije Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Norbertom Bekmanom Dirkesom i koordinatorkom za Crnu Goru, Sanijom Šljivančanin.

Ibrahimović je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa KAS fondacijom i istakao da je to primjer uspješnog zajedničkog djelovanja.

“Bošnjačka stranka je danas uvažen politički subjekt i u međunarodnim okvirima. Članica smo Evropske narodne partije (EPP), što je velika čast za nas, s obzirom da smo prva i jedina politička partija iz Crne Gore, koja je dio najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu. Zahvalni smo na podršci koju smo imali od naših prijatelja iz KAS-a”, kazao je Ibrahimović.

On je tokom sastanka, koji je organizovan povodom završetka mandata Dirkesa, iskazao i veliki doprinos KAS-a na polju političke edukacije koju je ova organizacija pružala tokom prethodnih godina.

“Dali ste veliki doprinos demokratizaciji crnogorskog društva. KAS je u regionu Zapadnog Balkana, a posebno u Crnoj Gori prepoznat kao organizacija koja zastupe ideje dijaloga, što je od izuzetnog značaja za koncept multietičnosti i multikulturalnosti. Formiranjem Političke akademije, Bošnjačka stranka će zaokružiti polje izuzetne saradnje sa KAS Fondacijom”, kazao je predsjednik BS.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović i poslanik i predsjednik Političkog savjeta Suljo Mustafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve