Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ministar Purišić održao riječ na radost svih penzionera u Crnoj Gori

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je održao riječ datu prije mjesec dana da će se u parlamentu naći Zakon o PIO, poručio je Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je održao riječ datu prije mjesec dana da će se u parlamentu naći Zakon o PIO, poručio je Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke.

Ibrahimović

On je danas u Skupštini, kako je saopšteno iz te stranke, tokom rasprave o Zakonu o PIO istakao da će predložene izmjene obradovati veliki broj penzionera, a posebno one sa najmanjom penzijom.

„Vi ste ministre donijeli jednu novinu u ovom društvu i napravili jedan korak u demokratizaciji, a to je da ste ojačali socijalni dijalog i socijalni konsenzus u našem društvu. Važno je da kažemo da ste prije mjesec dana ovdje rekli da će se Zakon o PIO naći u ovom domu, prije kraja saziva ovog parlamenta. Ovo kažem zbog javnosti. I kao uvijek, održali ste riječ. Na radost, ne naše partije, već onih koji će dobiti benefite od ovog zakona. Ovdje smo čuli da je ovo dobar zakon i čestitam vam na ovakvom dokumentu. Oni koji vas poznaju, znaju da držite riječ“, kazao je Ibrahimović.

Ocijenio je da je ovaj zakon mnogo važniji od političkih poena i prepucavanja i da se pokazala odgovorna briga prema penzionerima.

„Ne smije se stati na tome. Raduje me da ste kao predlagač prepoznali da je minimalna penzija niska i predložili povećanje od 13 odsto. Pozdravljam vaš prijedlog u ovom pravcu. Ne možemo da ne pomenemo da je najugroženijim penzionerima pružena dodatna podrška, grade se stanovi za penzionere. U narednih pet godina očekujemo da će svi penzioneri riješiti to pitanje. Imamo izgrađene Domove za stare u nekoliko gradova, sve pohvale i u tom pravcu. Penzioneri, koji su gradili ovu državu, zaslužuju dostojanstvenu starost. Pozivam vas da ne stanete na ovome“, poručio je poslanik BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve