Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović i Šćekić: Memorandum put ka miru, a ne izdaja

Šćekić poručuje da nema riječi o izdaji, Ibrahimović poziva sve zdrave snage da im se pridruže

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić i lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović saglasni su da Memorandum o saradnji koji su potpisali lideri Građanskog pokreta URA, SNP-a, CIVIS-a, Bošnjačke stranka, Albanske alternative, Force i Demokratske partije predstavlja poruku mira. I dok Šćekić poručuje da nema riječi o izdaji, Ibrahimović poziva sve zdrave snage da im se pridruže.

Šćekić je u Dnevniku TVCG ocijenio da je potpisivanje Memoranduma značajan korak političkih subjekata na EU putu Crne Gore i prvi korak ka snaženju građanske države i prevazilaženju podjela, te pomirenju, što je osnova za političku stabilnost Crne Gore.

Šćekić

“Zašto smetaju ovakvi sporazumi? Zašto smeta građanska Crna Gora? I kome smeta građanska Crna Gora? Smeta li ona onima koji su i iz vladajuće većine prethodnih mjeseci pozivali manjine da budu dio vlade? Nama to nije smetalo kad su ih pozivali, i mi smo to podržavali”, rekao je Šćekić.

Navodi da se nije govorilo o savezima i koalicijama, već o želji da se spuste tenzije i da se ide ka pomirenju i Evropskoj uniji.

“Svi oni koji su zlonamjerno rekli da je to neki korak unazad, ili pravljenje nekih saveza koji ne pripadaju Crnoj Gori, oni to govore populističke, iz namjere da pokušaju profitirati”, rekao je Šćekić, navodeći da su neprimjerene izjave da je u pitanju izdaja.

Pozvao je kolege da kažu šta su oni to izdali: “Zar ne treba da sarađujemo sa manjinama, i da oni ne budu u Vladi”.

Lider BS-a Ervin Ibrahimović ocijenio je za Dnevnik potpisivanje sporazuma kao istorijski momenat: “Vjerujem da je ovo početak demokratizacije društva, stvaramo atmosferu jednakosti. Potpisivanje memoranduma je poruka mira, a nikakvo razdvajanje”.

On je ponovio da u BS-u žele održavanje izbora u uslovima koji neće izazivati nove podjele.

“Ne žurimo, pozivamo sve zdrave snage da nam se pridruže u pokretu koji će samo dobro donijeti Crnoj Gori”, poručio je Ibrahimović.

 

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ucitelj
15.12.2021-21:56 21:56

Polako se i ovaj SCEKIC navikava da voli CRNU GORU i da O zlocincu Mladicu mora promijeniti misljenje iz HEROJA U RATNOG ZLOCINCA!