Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Hitan dijalog i oko formiranja tehničke vlade koja bi pripremila nove izbore

Evidentno je da nova Vlada nije odgovorila zadatku, ekonomskim izazovima i potrebama građana, poručio je Ibrahimović

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je za Standard rekao da je ta stranka više puta ukazivala da su dijalog i kompromis nešto što je nužnost u ovom trenutku. On je dodao da je najavljeni dijalog vlasti i opozicije u vezi sa krucijalnim problemima nužan.

“Imajući u vidu tešku političku i ekonomsku krizu, a posebno i izazove koje imamo u dijelu oko Tužilačkog savjeta i izbornih zakona, smatram da nam je kompromis oko važnih političkih pitanja itekako važan, jer je potrebna dvotrećinska podrška poslanika za izbor vrhovnog državnog tužioca, kao i za proces izbornog zakonodavstva. Sve su to izazovi koji su pred nama i građani od nas očekuju da krenemo u rješavanje svih ovih nagomilanih problema” rekao je Ibrahimović.

On smatra da je odgovornost na svim političkim akterima, a posebno na partijama vlasti, koje trebaju da pokažu spremnost za kompromisom.

“U tom smislu i očekujem da će svi subjekti dati doprinos, da dijalog i otpočne. Evidentno je da nova Vlada nije odgovorila zadatku, ekonomskim izazovima i potrebama građana. Zato, Bošnjačka stranka poziva na što hitniji dijalog vezano i za formiranje tehničke vlade, koja bi pripremila nove izbore”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve