Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Gusinje se može razvijati samo uz jaku BS, ne smijemo zaustaviti evropski proces Crne Gore

''Pred svima nama je veliki izazov, kako da zaustavimo da omladina ne napušta Gusinje. Ponosan sam kada vidim brojne upsješne Gusinjane širom svijeta, ali dosta je bilo iseljavanja. Gusinju trebaju ozbiljne investicije. Došao je trenutak da procese u Gusinju vodi Bošnjačka stranka''

U Gusinju je održana 5. Opštinska izborna Skupština Bošnjačke stranke Gusinje, na kojoj su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora. U novi saziv OO, značajan je broj novih članova, koji do sada nisu bili u organima partije. Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović na početku sjednice kazao je da se Gusinje može razvijati samo uz jaku Bošnjačku stranku.

“Pred svima nama je veliki izazov, kako da zaustavimo da omladina ne napušta Gusinje. Ponosan sam kada vidim brojne upsješne Gusinjane širom svijeta, ali dosta je bilo iseljavanja. Gusinju trebaju ozbiljne investicije. Došao je trenutak da procese u Gusinju vodi Bošnjačka stranka”, kazao je Ibrahimović.

On se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju.

“Ne smijemo zaustaviti evropski proces Crne Gore. Ako se to desi, zaustavićemo demokratizaciju društva”, rekao je Ibrahimović.

Dosadašnji rukovodilac odbora BS Gusinje Rifat Balić podsjetio je da je Bošnjačka stranka na zadnjim lokalnim izborima ostvarila značajno bolji rezultat i povećala podršku za više od 100 posto glasova.

“Očekujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti da bilježimo rast i da ćemo biti značajan faktor za budućnost Gusinja”, rekao je Balić.

Skupštini su pored predsjednika Ibrahimovića, prisustvovali i generalni sekretar Admir Adrović, poslanik Amer Smailović, članovi Predsjedništva, predsjednici drugih odbora BS, kao i članovi Glavnog odbora.

Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, SDP-a, SD-a, SNP-a, Albanske alternative, DUA-e i Demokratskog saveza Albanaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve