Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

I SD bojkotuje skupštinske odbore

Za njih, ponašanje nove parlamentarne većine kako su kazali, ne predstavlja apsolutno nikakvo iznenađenje

Predsjedništvo Socijaldemokrata odlučio je da kao i Demokratska partija socijalista bojkotuju radna tijela Skupštine, dok, kako su kazali, dešavanja na nelegalnoj sjednici Skupštine ne dobiju sudski epilog.

”Ne možemo davati legitimitet nelegitimnoj skupštinskoj većini. Ispravili smo istorijsku nepravdu ucinjenju 1918. na sramnoj ‘podgorickoj skupštini’. I ovu ćemo sigurno, i to vrlo brzo”, saopšteno je iz SD.

Prekjuče održana sjednica Skupštine Crne Gore, kako kažu, nije legitimna jer nije imala kvorum, a sve njene odluke su ništave.

”Kršenje poslovnika od strane parlamentarne većine, kao i nezakonito verifikovanje mandata kandidatkinje sa liste ‘Crno na bijelo’ predstavlja klasično pravno nasilje. Zajednička borba svih političkih subjekata i svakog od nas pojedinačno za građansku, antifašističku i sekularnu Crnu Goru je počela i od nje nećemo odustati”, zaključci su sa juče održanog Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore, saopštili su iz SD.

Za njih, ponašanje nove parlamentarne većine kako su kazali, ne predstavlja apsolutno nikakvo iznenađenje.

”Od njih sada, kada imaju većinu u Skupštini, možemo očekivati samo još veću bahatost i nepoštovanje Crne Gore, njenog Ustava i zakona. Uostalom, oni koji su prije tačno godinu dana fizički gazili Ustav Crne Gore i lomili skupštinski inventar, sada su, potpomognuti svojim koalicionim partnerima, lažno predstavljanim kao ‘građanski’, i suštinski pogazili Ustav i ponizili našu državu”, navode u SD.

Smatraju da je neophodno da svi opozicioni subjekti u narednom periodu budu jedinstveni, i da, kako su naveli, svih 40 poslanika djeluju zajedno, jer im, kako tvrde, predstoji teška borba za građansku Crnu Goru.

”Građani moraju znati jedno – da iako će ta borba biti teška, Crna Gora je uvijek, iz najtežih borbi, izlazila kao pobjednica. Zato ćemo i mi pobijediti. Najbolji dokaz tome je okupljanje građana ispred Parlamenta sa kojeg je jasno poručeno svima da građansku Crnu Goru ni po koju cijenu nećemo dati. Veliki broj spontano okupljenih građana koje je ispred Parlamenta dovela isključivo jedna stvar – bezgranična ljubav prema našoj domovini, jasno nam je poručilo šta od nas žele. Da ni pedalj ne odustanemo od borbe za građansku Crnu Goru! Što se nas iz Socijaldemokrata tiče, to nikad nije, niti će moći biti dovedeno u pitanje”, zaključuju u SD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve