Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odbio je zahtjev da se na sjednici tog tijela kontrolno saslušaju čelnici Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je saopštio Duško Knežević.

Zahtjev je podnio poslanički klub Socijaldemokratske partije (SDP).

Protiv je glasalo sedam poslanika vladajuće koalicije, dok su za bili Draginja Vuksanović Stanković i Neđeljko Rudović.

Zahtjev SDP-a za kontrolnim saslušanjem Ivice Stankovića, Milivoja Katnića, Veselina Veljovića i Sretena Radonjića prethodno nije podržan na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

Obrazlažući zahtjev, Ranko Krivokapić je kazao da postoje sumnje da je ovaj slučaj politički motivisan i da će sada, u slučaju izostanka reakcije, biti više mogućnosti za špekulacije.

Predsjednik Odbora Željko Aprcović smatra da je pogrešan red potez s obzirom da se ne zna da li je Tužilaštvo pokrenulo određene radnje.

“Sve da je usvojen zahtjev SDP-a ne mogu se dobiti novi detalji vezani za postupke koje vodi Tužilaštvo”, kazao je on.

Aprcović je rekao da će u narednom periodu imati priliku da razgovaraju o elementarnim činjenicama i dobiju odgovore.

“U ovoj fazi ne smijemo da se miješamo u rad Tužilaštva, već da im obezbijedimo samostalnost kako bi na kvalitetan način došli do činjenica, ako postoje”, poručio je Aprcović.

Rudović je kazao da ne vidi prepreku da se prihvati zahtjev SDP-a i organizuje kontrolno saslusanje čelnika tužilaŠtva i policije.

On smatra da bi saslušanje bilo moguće zakazati za 15 dana kada bi već bilo poznato više detalja i informacija.

“Nikakvu štetu kontrolno saslušanje ne može nanijeti Tužilaštvu, policiji, Agenciji za sprječavanje korupcije, nego da im omogući da odagnaju sumnje koje ih prate odavno”, rekao je Rudović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić rekao je da javnost nije dobila nikakva alarmantna saznanja i kritikovao odnos Kneževića prema državnim organima.

On je kazao da je ovo dominantno pravna priča i da bi politički akteri trebalo da se suzdržavaju od nekih ishitrenih reakcija koji bi je izmjestili na politički teren.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve