Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

I DEMOS bojkotuje izbore u Tivtu

Nakon što su Demokratski front, Građanski pokret URA, Demokrate i Ujedinjena Crna Gora najavili da će bojkotovati lokalne izbore u Tivtu, 5. aprila, isto je uradio i politički savez DEMOS

Nakon što su Demokratski front, Građanski pokret URA, Demokrate i Ujedinjena Crna Gora najavili da će bojkotovati lokalne izbore u Tivtu, 5. aprila, isto je uradio i politički savez DEMOS.

Foto: Cdm

“Predsjedništvo DEMOS-a je na današnjoj sjednici ocijenilo da je neodgovorna politika DPS-a ciljano proizvela ne samo iracionalna stanja dubokih i opasnih podijela u crnogorskom društvu, već da iz dana u dan uzrokuje situacije zakonsko-institucionalne neregularnosti. Pri tom se otvoreno ignorišu sve demokratske inicijative u zemlji kao i mnoge ocijene i uputstva Evropske unije. Polazeći od navedenih činjenica, a uvažavajući i poslednje stavove većine opozicionih snaga, predsjedništvo DEMOS-a je na današnjoj sjednici, uz konsulatacije sa Opštinskim odborom u Tivtu, zaključilo da ne učestvuje na predstojećim izborima u opštini Tivat”, saopšteno je iz DEMOS-a.

Navodi se da Predsjedništvo DEMOS-a smatra da, sve dok bude trajalo neregularno institucionalno stanje u zemlji a partijska politika bude iznad zakona i institucija, objektivno ne postoje uslovi za učešće demokratsko- opozicionih snaga na izborima, kako opštinskim tako i parlamentarnim.

“Predsjedništvo DEMOS-a se zalaže za opoziconu saradnju koja bi, uz poštovanje političkih specifičnosti stranaka, doprinosila jačanju demokratskih snaga u interesu građana i crnogorske pravne države”, zaključuju u DEMOS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve