Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Huter: Za DPS pregovori nijesu završeni, konkretna ponuda je na stolu

''Kao jedan od članova radne gupe koji učestvuje u pregovorima oko formiranja vlasti na Cetinju, želim da vas informišem da je koncept koji smo ponudili prijateljima iz SDP-a zapravo suština onog na čemu je SDP-a i insistirao i putem medija ponudio.''

Oskar Huter iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice kazao je da Socijaldemokratska partija socijalista (SDP) ima na stolu konkretnu ponudu DPS-a za formiranje vlasti na Cetinju, te da, što se tiče te stranke, pregovori nijesu stali.

“Kao jedan od članova radne gupe koji učestvuje u pregovorima oko formiranja vlasti na Cetinju, želim da vas informišem da je koncept koji smo ponudili prijateljima iz SDP-a zapravo suština onog na čemu je SDP-a i insistirao i putem medija ponudio. Ne želeći biti više predmet bilo čijih manipulacija i insinuacija smo obavijestili javnost sa konkretnom i fer ponudom koja će, vjerujem, biti prihvaćena od strane prijatelja iz SDP-a i time gradu i cijeloj Crnoj Gori pokazati da su nam interesi grada i države preči od bilo čije funkcije”, kazao je Huter u izjavi za portal Pobjeda.

Potpredsjednik DPS-a i koordinator te partije za Cetinje Ivan Vuković pozvao je večeras SDP da prihvati konačnu ponudu za formiranje lokalne vlasti u Prijestonici koja podrazumijeva da funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavlja nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-a.

Za vrijeme trajanja dvogodišnjeg mandata nestranačke ličnosti, sa liste SDP-a, funkcije zamjenika gradonačelnika trebalo bi, prema ponudi DPS-a, da obavljaju kandidati sa odborničke liste DPS-a i obrnuto.

Funkcija predsjednika Skupštine Prijestonice pripala bi DPS-u sve četiri godine, kao partiji koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova na posljednjim lokalnim izborima.

Podsjećamo, cetinjski Odbor SDP-a ponudio je ranije DPS-u da kandidat za gradonačelnika Prijestonice bude ili nestranačka ličnost sa njihove liste, a DPS bi dobio mjesto predsjednika Skupštine Prijestonice, ili da u toku četvorogodišnjeg mandata organizuju rotaciju, na način da će u prvoj polovini gradonačelnik biti neko sa njihove liste, dok bi predstavnik DPS-a bio kandidat za gradonačelnika u drugoj polovini mandata.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve