Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Husović-Rajnke: Investicije u sjeverni region preovlađuju u kapitalnom budžetu Vlade

Bilo je riječi o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, spoljnopolitičkim prioritetima i prioritetima u oblasti ekonomije i regionalnog razvoja

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović danas je razgovarao sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke.

Bilo je riječi o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, spoljnopolitičkim prioritetima i prioritetima u oblasti ekonomije i regionalnog razvoja.

“Vlada u poslednjih 10 godina povećava ulaganja u manje razvijena područja i opštine, i ona su sada pretežni dio kapitalnog budžeta – dokaz za to su izgradnja auto-puta i četiri ski centra, uz realizaciju većeg broja takođe krupnih projekata u oblasti socijalne, zdravstvene i društvene infrastrukture. Dajemo podršku opštinama kako bismo povećali kapacitete za prihvatanje dodatnih investicija od strane države, evropskih fondova i privatnih investitora. Potrebno obezbijediti dodatnu podršku biznisu – posebno malim i srednjim preduzećima na sjeveru”, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je Bošnjačka stranka imala, i imaće važnu ulogu u svim demokratskim procesima u Crnoj Gori.

“Predano smo radili na dostizanju stabilnosti države i bezbijednosti svih građana, posebno kroz članstvo u NATO. Dajemo napore u pravcu postizanja boljih ekonomskih pokazatelja koji će ohrabriti mlade, pogotovo u Sjevernom regionu, da svoju budućnost grade u Crnoj Gori. Sve ovo radimo u partnerstvu i uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i njihove ambasade u Crnoj Gori, na čemu im izražavamo zahvalnost”, istakao je potpredsjednik Husović.

Ambasadorka Rajnke je istakla da će u njenom mandatu Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju Crnu Goru njenom punom integrisanju u euroatlantske institucije i jačanju savezništva i partnerstva između dvije države.

“Takođe ćemo podržavati Crnu Goru u pristupanju Evropskoj uniji, njenom institucionalnom i ekonomskom razvoju, unapređenje poslovnog okruženja i razvoj preduzetništva i biznisa.Posebno ćemo raditi na produbljivanju odnosa građana Crne Gore i Sjedinjenih Država, međusobno upoznavanje i građenje mostova među ljudima, kako bismo povećali broj investitora iz SAD–a u Crnoj Gori, koji su, prema dosadašnjim iskustvima dobrodošli”, istakla je ambasadorka Rajnke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve