Potpredsjednik Vlade Rafet Husović razgovarao je danas u Podgorici sa članovima Odbora za vanjske poslove Parlamenta Albanije na čelu sa predsjednicom odbora Mimi Kodheli, koji se nalaze u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, i tom prilikom istakao dobre političke i društvene odnose između dvije zemlje.

Foto: Vlada CG

“Vlada Crne Gore svojim opredeljenjem za euroatlantske integracije želi na prvom mjestu dobre odnose sa svim susjednim državama i cilj nam je da unaprijedimo regionalnu saradnju sa svima, naročito sa državama sa kojima dijelimo slične vrijednosti i izazove. Očekujem da se dobra politička saradnja, u narednom periodu, reflektuje i na bolju ekonomsku saradnju obzirom na sve resurse i kapacitete koje dvije države posjeduju“, kazao je Husović.

Predsjednica Odbora Mimi Kodheli se zahvalila na prijemu i saglasila se da su odnosi dvije države na najvišem mogućem nivou i da očekuje da će se intezivirati i ekonomska saradnja na svim nivoima.

“Imamo dosta mogućnosti za saradnju, naročito na ekonomskom i kulturnom planu. Postoje veliki potencijali za zajedničke projekte, u prvom redu mislim na mogućnosti Skadarskog jezera koje nas spaja i gdje bi se pravom vlaorizacijom postigli izuzetni rezultati na obostrano zadovoljstvo. Takođe, trebamo učiniti sve da se prošire sve ove aktivnosti kako je to predviđeno sa više bileteralnih ugovora između naše dvije države“, rekla je Kodheli.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve