Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Hrvatski narod predstavlja stub razvoja i postojanja društva, Kotora i Crne Gore

Na zgradi Opštine Kotor uz zastavu Crne Gore danas je istaknuta i zastava Republike Hrvatske

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić priredio je prijem za zvaničnike hrvatskih udruženja i HGI.

“Čestitajući Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, predsjednik Jokić je istakao značaj i bogatstvo multietičnosti i multikulturalnosti Kotora i Boke uopšte, još jednom naglašivši da hrvatski narod predstavlja konstutitivni narod, stub razvoja i postojanja društva grada Kotora i Crne Gore”, saopšteno je iz opštine.

Predstavnici hrvatskih udruga su se zahvalili na prijemu i istakli dobru saradnju koju imaju sa lokalnom upravom izrazivši zadovoljstvo planiranim budućim zajedničkim projektima sa lokalnom upravom i sa obostranom željom da ovak prijem postane tradicija.

Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, ustanovljen 2020. godine obilježava se 13. januara, na dan kada su mošti Svetog Tripuna, zaštitnika grada donešene  u Kotor.

Na zgradi Opštine Kotor uz zastavu Crne Gore danas je istaknuta i zastava Republike Hrvatske.

Prijemu su prisustvovali Ljiljana Velić predsjednica opštinskog odbora Hrvatske građanske inicijative, Rafaela Pina Lazarević predsjednica Hrvatskog građanskog društva, Tripo Schubert prvi predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Marija Mihaliček, predsjednica Matice hrvatske – ogranak Boka kotorska i Zrinka Velić predsjednica Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve