Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

HOTEL ’’DOGODINE U PRIZRENU’’ PRED KOLAPSOM: DF više nije dobar ni za Daru sa Smokovca…

Kada bi otvarali rehabilitacioni centar mogli bi da ga imenuju u ''Operisan sam'', po ugledu na ''kosovske heroje'' modernog ciklusa. Međutim, najbolji naziv za hotel koji bi funkcioneri ovog propalog političkog provizorijuma profesionalnih Srba mogli da otvore je ’’Dogodine u Prizrenu'’. Tu bi u naletu salonske srbonacističke nostalgije, uz domaću brlju i praseće pečenje, mogli da rekapituliraju uspomene na vrijeme prije nego su utonuli u kaljugu intelektualno-moralne margine.

Piše: Balša Knežević

Profesionalni Srbi iz proruskog, putinofilskog političkog saveza Demokratski front prolaze kroz najteže dane na političkoj sceni Crne Gore od svog osnivanja u julu 2012. godine.

U političkom smislu podsjećaju na pacijenta koji boluje od teške zarazne bolesti, i koji mora da bude potpuno izolovan u uslovima strogog karantina da se teško oboljenje ne bi prenosilo na ostatak populacije. U ovom slučaju ostatak političke scene Crne Gore.

Funkcioneri ovog ekstremističkog političkog saveza godinama svoju politiku zasnivaju na profesionalnom srBstvu nerazdvojno povezanim sa putinofilijom, koje im nijesu samo najznačajniji činioci ideološkog djelovanja, već i izvor prihoda.

U procesu kontinuirane političke destrukcije ovaj neočetnički savez pripejd salonskih srbonacista, zatrovao je svojim malignim djelovanjem određeni procenat stavnoništva Crne Gore koji se deklarišu kao Srbi. Ubijedili su taj dio populacije da su ugroženi, pretvarajući ih tako u marginalnu neočetničko-zilotsku subkulturu čija je osnovna svrha da budu iskorišćeni kao političko ’’toposvsko meso’’ za subverzivne akcije od strane zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve.

POLITIKA FRONTA U ČETIRI SLIKE: Pleme moje snom mrtvijem spava…

Politička ekskomunikacija DF-a

Ovakav način djelovanja po svemu sudeći potpuno je provaljen od zapadanih partnera u Crnoj Gori, a nakon ruske agresije na Ukrajinu, počela je’’ekskomunikacija’’ DF-a iz političkog života, koja je već uzela maha.

Ne samo da će političke snage koje se oslanjaju na Rusiju, uključujući i Demokratski front, biti marginalizovane, već će zbog zaoštravanja geopolitičkih odnosa biti posmatrane kao neprijateljske i neprihvatljive za bilo kakvu vrstu saradnje.

Stoga nije ni čudo što najnovija istraživanja javnog mnjenja ne daju DF-u podršku veću od 12 odsto na nivou države, što su poražavajuće brojke u odnosu na 32 odsto koliko su imali kao okosnica koalicije ’’Za budućnost Crne Gore’’ 2020. godine. 

Bez obzira na to, DF se kao ’’pijandura boce’’ drži jedinog načina djelovanja koji im je poznat i za koji su izgleda kadri – političke destrukcije i anarhizma.

Na izbore u Podgoroci predstavljaće ih rashodovani kadar Zdravka Krivokapića i jedna od najgorih ministara u jednoj od najgorih vlada u istoriji Jelena Borovinić Bojović, jer uz njihove podgoričke kadrove kao što su Slaven Rozi Radunović, borili bi se da pređu cenzus.

Kad se malo bolje razmisli, nijesu ni mogli bolje od ”dr. Smrt”

U nedostatku konstruktivnih rješenja DF pokreće sulude inicijative, kao što su ona za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Ustav, zatim najavljuju da će promijeniti zakon o predsjedniku…

Ove sulude ideje na koje mogu da dođu samo šampioni političke destrukcije iz DF-a ne samo da nijesu u saglasnosti sa Ustavom, koji njih očigledno ne zanima, već se čini da nemaju veze ni sa zdravim razumom. U najmanju ruku političke inicijative i ideje DF-a izgledju kao da su ih funkcioneri ovog salonskog srbonacističkog saveza smišljali nakon desete ture zaječarskog piva ispred lokalnog dragstora u Gornjem Zaostru.

U bezizlaznoj situaciji

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu DF-a, u ovom političkom savezu već su se pomirili sa sudbinom, i znaju da su u bezizlaznoj situaciji. Među članstvom je sve više nezadovoljstva, a kako saznajemo od dobro upućenih izvora, nalogodavci ovog destruktivnog političkog saveza iz Beograda i Moskve izuzetno su nezadovoljni njihovim učinkom.

’’U Demorkatski front uložena su velika finanasijska i logistička sredstva od strane Moskve što je nedavno objelodanio i izvor iz američke administracije za Glas Amerike. Takođe, dobili su ogromna sredstva i iz Beograda, koji neskriveno pomaže ovaj savez profesionalnih Srba čije se političko djelovanje svodi na podsticanje nezadovoljstva srpskog biračkog tijela u cilju subverzije države. Sve se sprovodi kao dio hibridnog rat protiv Crne Gore, a DF je tu (bio) značajan činilac. Međutim, nalogodavci koji su i sami u problemu su svjesni da je učinak njihovih pulena veoma loš i nakon godina nauspješnog rada Front je pred kolapsom’’, kazali su naši izvori bliski diplomatskim krugovima.

Osoblje hotela ”Dogodine u Prizrenu” u punom kapacitetu

Kako navode naši izvori, kada su ”oslobodioci”, prije svega DF, dobili vlast nakon izbora u avgustu 2020. biračima su dokazali da su nesposobni da vladaju, doveli su Crnu Goru do kolapsa i urušili same temelje države.

’’Nakon svega toga, DF i njihovi partneri ’pobjednici izbora 2020.’ sad bi samo na silu da zadrže vlast, da bi po nalogu Beograda i Moskve, dovršili proces uništavanja i obesmišljavanja Crne Gore koju bi tada lako ugurali u okvire ’srpskog sveta’. Nakon agresije Rusije na Ukrajinu taj proces je gotovo onemogućen. Još kad je sprovedena akcija razbijanja ruskih špijuna i ruskog uticaja u Crnoj Gori, uz protjerivanje i nekih srpskih operativaca kao što su bivši ambasador Srbije Vladimir Božović, DF je maltene marginalizovan’’, rekli su naši izvori.

Čak ih i Dara napuštila

Zbog velikog pritiska zapadnih partnera, čini se da je DF sada potpuno izolovan i onemogućen da sprovede svoj krajnji cilj – obesmišljavanje i pretvaranje Crne Gore u nefunkcionalnu paradržavnu tvorevinu koja bi lako bila integrisana u okvire ”srpskog sveta”.

Spoljašnji pritisak uzrokovao je i nezadovoljstvo članstva, koje je, iako dolazi uglavnom iz ruralnijeg i slabije obrazovanog segmenta biračkog tijela, shvatilo uzaludnost političke egzistencije DF-a.

’’Članstvo polako počinje da shvata da je cilj DF-a i njihovih funkcionera destrukcija Crne Gore po nalogu Beograda i Moskve. Koliko god bili zatucani velikosrpstvom i Putinom, simpatizeri DF-a shvataju da slabljenjem i destrukcijom Crne Gore gube svi njeni stanovnici, osim naravno profesionalnih Srba iz DF-a koji u tom slučaju profitiraju’’, rekli su naši izvori.

Dara održala bukvicu profesionalnim Srbima iz DF-a

Koliko je članstvo nezadovoljno najbolje govori primjer čuvene Dare sa Smokovca, jedne od najistaknutijih članova i može se reći ikone DF-a, koja je napuštila ovaj politički savez! Kako saznajemo, prešla je u stranku Alekse Bečića.

U ’’lucidnoj’’ objavi na Facebook profilu napisala da se ’’DF plaši istine’’ prognozirajući im veliki pad podrške birača, što se podudara sa anketama koje su radile pojedine partije.

Kolaps hotela ’’Salonski srbonacizam’’

Za veleizdajnike i ekstremiste iz DF-a  politika destrukcije koju već godinama sprovode preko ulice ili preko institucija sistema koje nastoje da obesmisle, polako se bliži kraju. S obzriom da njihovi nalogodavci ruski i srpski diktatori Vladimir Putin i Aleksandar Vučić imaju dovoljno svoga jada, za očekivati je da na predstojećim izborima ovaj neočetnički politički provizorijum doživi potpuni kolaps.

Za kraj treba pomenuti da je ovaj neočetnički savez pripejd profesionalnih Srba u jednom od saopštenja u kojem napadaju zapadne zvaničnike licitirao sa imenim hotela.

Nema više ni Putinove sise

Koristići sličnu analogiju, ovaj propali politički savez srbo-profitera, da gradi hotel po svom ukusu mogao bi da ga nazove ’’Sveti Aca Vučić’’, ’’Vladimir Putin’’, ’’ratni drugovi iz 90-ih’’, ili ”Ravna gora”. Kada bi otvarali rehabilitacioni centar mogli bi da ga imenuju u ”Operisan sam”, po ugledu na ”kosovske heroje” modernog ciklusa.

Međutim, najbolji naziv za hotel koji bi funkcioneri ovog propalog političkog provizorijuma profesionalnih Srba mogli da otvore je ’’Dogodine u Prizrenu'’. Tu bi u naletu salonske srbonacističke nostalgije, uz domaću brlju i praseće pečenje, mogli da rekapituliraju uspomene na vrijeme prije nego su utonuli u kaljugu intelektualno-moralne margine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
09.10.2022-12:53 12:53

Verujem da nisam jedina osoba koju interesuje kako ova “gospoda” iz DF prima novac iz Moskve i Beograda? Ako je zvanično da li placa porez a ako šalju po njega razne “pristalice” ili oni jedan po jedan to obavljaju, a sumnje su velike da taj novac primaju,bore se grčevito za nešto sto gube godinama a znamo svi da nije iz patriotizma, zašto se na granicama ne pregledaju kao svi ljudi koji putuju po raznim državama ! Imaju NEKU ČUDNU ZAŠTITU ????? Nadam se da će Aktuelno ovo objasniti!

Rovca
09.10.2022-13:02 13:02

Naše rovčanke I rovčani iz Podgorice I okoline glasaće za gospođu dr. Bojović. Listom.Pametna ,poštena ali I lepa.

džudović
09.10.2022-15:06 15:06
Reply to  Rovca

Kad je lepa, onda je to kvalifikuje za nešto što nije mjesto gradonačelnika.

džudović
09.10.2022-15:05 15:05

Oni bi vjerovatno htjeli hotel ali da im ga neko izgradi kao Srpsku kuću u PG. Oni zloupotrebljavaju svoje tupavo biračko tile, manipulišu sa njihovim osjećanjima a sami kradu ogroman novas koji dobijaju iz Rusije i Srbije. Presijecite im snabdijevanje novcem, vidjećete šta će sa njima biti.

jago
09.10.2022-16:26 16:26

Vidi je uživo pa onda komentarišu mada je svaka žena lijepa na svoj način ako nije botoksirana

Malina
09.10.2022-18:59 18:59

KAd je govedo moglo da kupi nagradu a kudravi diplomu moze i dari jedan svacani doktorat od srbsku akadamiju od umetnost

Milenko
09.10.2022-19:10 19:10

Poznati platonovi dijalozi trebaju dobiti svoju savremenu formu popot srpski dijalozi dara ko platon a milan ka ucenik

Rovca
09.10.2022-19:19 19:19

Džudović@
Srpsku kuću trebali su da naprave u Rovca u Mrtvo Duboko a ne u Podgoricu!

Pi
09.10.2022-21:22 21:22

E , ovo im je biracko tijelo, pise sve velikim slovima, a tacka kao znak interpunkcije ne postoji.