Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Hitno potrebna proevropska Vlada i predsjednik Skupštine, za donošenje zakona u interesu građana

''Vjerujemo da će predsjedavajući Strahinja Bulajić dati svoj doprinos demokratskim procesima i što hitnije zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore''

Crnoj Gori je što hitnije potrebno da dobije novu, proevropsku Vladu i predsjednika Skupštine, kako bi najviši zakonodavni dom donosio zakone u interesu građana Crne Gore, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Institucionalna blokada u kojoj se Crna Gora nalazi danas je primjer neodgovornog odnosa određenih političkih struktura. Iako se od partija odlazeće vlasti moglo čuti mnogo o demokratiji u prethodnom periodu, na djelu imamo kršenje osnovnih demokratskih principa.

Umjesto da svi, zajednički, u parlamentu, što hitnije reagujemo i donesemo akt kojim bi ograničili povećanje cijena naftnih derivata, i tako na djelu pokazali iskrenu brigu za standard naših građana, dešava se suprotno. Uprkos zahtijevu više od 41 poslanika da se zakaže sjednica Skupštine, na kojoj bi se između ostalog razgovaralo i o rastu cijena goriva i osnovnih životnih namirnica, nažalost svjedočimo da nema političke volje od strane kolega iz odlazeće vlasti da se krene u rješavanje problema građana.

Blokada parlamenta nije i ne može biti izlaz iz bilo koje političke situacije. Skupština Crne Gore mora biti simbol demokratije. Građani su birali poslanike da zastupaju njihove interese, a ne nikako da vrše bilo kakav oblik opstrukcije rada parlamenta. S toga vjerujemo da će i predsjedavajući Strahinja Bulajić dati svoj doprinos demokratskim procesima i što hitnije zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve