Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

HIT IZJAVA Medojević: Nije bilo incidenata, samo gurkanja sa obezbjeđenjem

"Juče nijesmo napravili nikakav incident, obećali smo DPS-u da im nećemo dozvoliti da izglasaju ovaj sramni, duboko anticrnogorski zakon", rekao je Medojević.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević ocijenio je da je u Skupštini Crne Gore kasno sinoć sproveden državni udar, jer se, kako je rekao, ni u jednom parlamentu problemi ne rješavaju brutalnim hapšenjem poslanika.

foto DF

“Juče se desio presedan da policija upadne u parlament. To je bio direktni pokušaj i realizacija državnog udara. Sve konflikte u parlamentu rješava parlament kroz svoje unutrašnje kontrole, samo u Crnoj Gori to rješava policija brutalnim hapšenjem i privođenjem. U parlamentu je juče sproveden pravi državni udar, policijskom huntom se rješavaju problemi u parlamentu”, poručio je Medojević.

On je na hitnoj konferenciji za novinare izrazio “oštar proest” zbog, kako je rekao, prebijanja građana i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“Juče smo branili temeljne vrijednosti Crne Gore, odnos prema Mitropoliji, odnos prema našoj prošlosti i odnos prema našoj budućnosti. Juče nijesmo napravili nikakav incident, obećali smo DPS-u da im nećemo dozvoliti da izglasaju ovaj sramni, duboko anticrnogorski zakon”, rekao je Medojević.

Na političkoj sceni Crne Gore, kako je rekao, juče je demonstrirana antipravoslavna koalicija. Poručio je i da se u Crnoj Gori na silu ne može uspostavljati novi identitet.

“Crna Gora je stara država, sa starom tradicijom. Niko sa pendrecima i maricama ne može utjerivati novi identitet. Nastavićemo da se borimo”, rekao je Medojević.

Saopštio je da će ubrzo krenuti u političke konsultacije kako dalje postupati i artikulisati, kako je saopštio, ogromno nezadovoljstvo građana Crne Gore.

Poslanik DF-a Slaven Radunović zahvalio se crnogorskom predsjedniku Milu Đukanović koji je, kako je rekao, uspio da ujedini pravoslavni narod u Crnoj Gori.

“Mislim da je zagrizao zalogaj koji neće moći da proguta. Ustvari, mi mu obećavamo da će tako da bude, nikad mu taj zalogaj kroz grlo neće proći”, istakao je Radunović.

On nije mogao detaljnije da govori o planovima DF-a za naredni period jer bi to u, navodi on, ovakvoj Crnoj Gori bilo politički naivno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve