Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI: Različitosti nas čine onome što jesmo

Kako se navodi, pokazalo se da Novljani, kao naši Bokelji i najbliži primorski susjedi, dijele isti senzibilitet i pogled na svijet i onda kada politički pripadaju drugim opcijama

Juče smo posjetili Herceg Novi gdje smo naišli na sjajan prijem mještana i gostiju koji su pokazali zanimanje za naše poruke ali i dobru atmosferu koja nas svuda prati, a večeras priređujemo završnu konvenciju u Tivtu s početkom od 20 časova, saopšteno je iz HGI – Na pravoj strani svijeta.

Kako se navodi, pokazalo se da Novljani, kao naši Bokelji i najbliži primorski susjedi, dijele isti senzibilitet i pogled na svijet i onda kada politički pripadaju drugim opcijama.

“A to nam je i najvažnije: da se razumijemo i uvažavamo i kad se ne slažemo u svemu jer samo tako možemo da se nađemo na zajedničkoj misiji za našu državu i građane i da od Crne Gore napravimo lijepo mjesto za miran (su)život u kojem ima mjesta za sve naše različitosti”, navodi se u saopštenju.

Foto: HGI
Foto: HGI

Trg Nikole Đurkovića je tokom tihog nedjeljnog popodneva bio najdinamičniji kut Herceg Novog, tako da su mnogi Novljani posjetili naš promotivni punkt odmah nakon obavezne „fjake“.

“Za medije su govorili članovi HGI Melita Brkan i Jakša Andrić koji su akcenat stavili upravo na kulturno bogatstvo Boke i Novog, podsjećajući na vrhunske umjetnike iz ovog kraja koji su bili pripadnici različitih naroda i vjera, ali iste kulturne tradicije, iznimno značajne i u svjetskim okvirima. HGI ostaje privržen njegovanju i razvoju takvih vrijednosti i iskreno želi da u tome surađuje sa svima kojima je bokeška baština u srcu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve