Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

HGI ostaje vjerna svojim programskim načelima

Analizirane su i sjednice lokanog parlamenta na kojem su odbornici HGI – a aktivno i dostojanstveno branili i potvrdili odluke za koje su glasovali i prije održanih izbora.

Hrvatska građanska inicijativa je na sjednici Predsjedništva, održanoj u Tivtu, razmatrala aktuelnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, i tom prilikom istakla zadovoljstvo aktivnostima koje sprovodi stranka u otežanim okolnostima zdravstvene krize, s posebnim osvrtom na čvrstu saradnju s institucijama Hrvatske s kojima je u stalnoj komunikaciji.

“Jednako tako raduje saradnja s crnogorskim intelektualnim krugom. To je potvrda da HGI ostaje vjerna svojim programskim načelima, koji imaju za cilj bolju Crnu Goru i bolji položaj nacionalnih manjina u njoj”, navode u HGI-u.

Sjednica je počela minutom šutnje zbog smrti jednog od utemeljivača HGI – ja i dugogodišnjeg predsjednika Općine Tivat, Mata Krstovića, koji je do zadnjeg dana ostao vjeran emancipatorskoj misiji stranke Hrvata.

“Njegov primjer je trajan spomen i nadahnuće za sve članove i simpatizere Hrvatske građanske inicijative”, navode u partiji.

Predsjedništvo je konstatovalo da je stranka očuvala svoju homogenost i ojačala zajedništvo, što je posebno vrijedno nakon izbornog neuspjeha, a predstavlja krucijalnu važnost ususret izazovima pred kojim se nalaze i Hrvati i cjelokupno društvo.

“Iskazana je potpora Odborničkom klubu HGI – ja u SO Tivat i zadovoljstvo zbog nastupa i predstavljanja programskih ideja hrvatske stranke”, navode u HGI.

Analizirane su i sjednice lokanog parlamenta na kojem su odbornici HGI – a aktivno i dostojanstveno branili i potvrdili odluke za koje su glasovali i prije održanih izbora.

“Time je HGI posvjedočio konzistentnost i principjelnost svoje politike nezavisno od sopstvene pozicioniranosti, nedavno u vlasti, a sada u oporbi. Ne čudi loša namjera onih koji su neprofesionalno, a prije svega neetički predstavljali HGI kao stranku bez stava i kao glasačku mašinu netkog drugoga. U tome im pomažu skaradni pojedinci, loše elokvencije, siromašne retorike, koji s velikim naporom i čitaju ono što su i sami napisali, odsustvom stila svedeni na vulgarnost i nekulturu. Sami su predstavili pred cijelom Crnom Gorom, koja se snebiva zbog njihove mržnje. Oni su samo instrumentalizacija ovih prvih”, ističu u stranci.

Hrvatska građanska inicijativa i dalje će, navode, usprkos njima, kojima je po prvi puta zapala uloga da od njih nešto ovisi, nastaviti kulturu dijaloga, njegujući principe gdje je istina najjače i jedino oružje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve