Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI: Mjesto nam je na pravoj strani svijeta

Na ove izbore, HGI izlazi kako bi pomogla Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i zauzme čvrst pravac koji će je izvesti iz burnih voda i tmurnih vremena

Mjesto nam je u Parlamentu Crne Gore, a Crnoj Gori je mjesto na Mediteranu, u Europi, na Zapadu, na pravoj strani svijeta, poručili su iz Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Na ove izbore, HGI izlazi kako bi pomogla Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i zauzme čvrst pravac koji će je izvesti iz burnih voda i tmurnih vremena.

“Prethodnih godina se ispostavilo da kada HGI ne zauzima ono mjesto koje joj u društvu pripada, tada ni ostale stvari nisu na svom mjestu. Mi jesmo manjinska stranka, ali su ideje i vrijednosti za koje se borimo, sigurni smo, većinske jer su duboko ljudske i životne, a trenutno djeluje kao da su pomalo zaboravljene: sloboda, sigurnost, dostojanstvo, međusobno uvažavanje, zdrava životna sredina, lijep i miran suživot u uređenom društvu koje njeguje svoju mladost pružajući joj zdrav kulturni ambijent i kvalitetno obrazovanje, jer bez toga, nastavićemo da tumaramo u mraku”, navodi se u saopštenju HGI.

Iz te partije poručuju da “odatle vidimo izlaz”.

“Građanima nudimo jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sustav, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, brigu o osobnoj i pravnoj sigurnosti. U novom Parlamentu Crne Gore, HGI će biti prozor Crne Gore ka Zapadu. Bićemo za kormilom koje će nas usmjeriti ka sigurnoj evropskoj luci, jer samo tako možemo doći tamo gdje nam je mjesto”, naglasili su iz HGI.

A mjesto nam je, smatraju u partiji, “tamo gdje su nam preci i tamo gdje su nam djeca”.

“Tamo gdje je čovjek čovjeku susjed i gdje je sugrađanin ukućanin. Tamo gdje su nastali i nacija i civilizacija. Tamo gdje se zna red i gdje se cijeni rad, gdje je sloboda dužnost, a ljepota logika života. Tamo gdje su manjina i većina jedna cjelina. Mjesto nam je tamo gdje se o nama odlučuje. Mjesto nam je u Parlamentu Crne Gore, a Crnoj Gori je mjesto na Mediteranu, u Europi, na Zapadu. Na pravoj strani svijeta”, poručuju iz HGI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve