Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI: Leposavić narušava ugled crne Gore pred međunarodnom javnošću

Nepriznavanje najvećeg zločina u Europi nakon II. svjetskog rata je doprinos kreiranju ambijenta mržnje i sukoba, a što vodi ponavljanju tragedija koje su obilježile ovaj prostor, poručuju iz HGI

Nastup ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava u sadašnjoj Vladi Crne Gore Vladimira Leposavića u kojem relativizira genocid u Srebrenici necivilizacijski je i vrijedan svake osude, saopšteno je iz Hrvatske građanske inicijative.

Kako dodaju u saopštenju, nepriznavanje najvećeg zločina u Europi nakon II. svjetskog rata je doprinos kreiranju ambijenta mržnje i sukoba, a što vodi ponavljanju tragedija koje su obilježile ovaj prostor.

“Ministar Leposavić narušava ugled Crne Gore i pred međunarodnom javnošću je predstavlja ono što ona nije nikada bila i, ubijeđeni smo, neće ni biti. Njegov čin ne mogu prikriti ni dežurni kozmetičari koji su u funkciji uljepšavanja naše društvene i političke stvarnosti našli novu mogućnost za sebe i svoje lukrativne ciljeve”, dodaju u HGI.

Mučna je, dodaju, tišina i onih, za koje inače znamo da su glasni, a koji prije i poslije forenzičkom analizom traže ono što se kod Leposavića vidi iz daleka, bez pomagala.

“Jedno je sasvim jasno, protokom vremena, sve je očigledniji ideološki sadržaj nove vlasti u Crnoj Gori, a s njim se definitivno ne može tamo gdje je on i poražen – u Europu”, zaključili su iz HGI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve