Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI jednoglasno: Kandidat za ministra bez portfelja Adrijan Vuksanović

Članovi Središnjeg odbora jednoglasno su odlučili da kandidat za ministra bez portfelja u manjinskoj Vladi Crne Gore bude predsjednik HGI Adrijan Vuksanović

Na sjednici Središnjeg odbora, najvišeg tijela Hrvatske građanske inicijative, jednoglasno je prihvaćen poziv mandatara Dritana Abazovića da HGI participira u budućoj Vladi Crne Gore, saopšteno je iz HGI.

“Smatramo da je to važan gest koji će doprinijeti uvažavanju manjinskih prava i biti važan mehanizam u njihovoj afirmaciji. Na ovaj način šalje se snažna poruka međunarodnoj, ali i domaćoj javnosti da Crna Gora slijedi svoj prirodni put multinacionalnog sklada i uvažavanja doprinosa nacionalnih manjina na društvenom, kulturnom i političkom polju”, navode u saopštenju.

Članovi Središnjeg odbora jednoglasno su odlučili da kandidat za ministra bez portfelja u manjinskoj Vladi Crne Gore bude predsjednik HGI Adrijan Vuksanović.

“Smatramo da ćemo učestvovanjem u izvršnoj vlasti dati kvalitativnu vrijednost u evropskim integracijama, kao i u jačanju već postojećih prijateljskih odnosa Podgorice i Zagreba.

Podsjećamo da je predsjednik HGI u prošlom mandatu Skupštine Crne Gore obnašao funkciju predsjednika Odbora za evropske integracije i da je stekao političku i socijalnu prepoznatljivost i afirmaciju kako u Crnoj Gori, tako i u Republici Hrvatskoj”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tito
23.04.2022-02:25 02:25

Koga predstavlja ovaj stručnjak koji nije išao na izbore ?