Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

HGI: Iz Tivta plovimo ka Zapadu

Kandidati sa liste ''HGI Na pravoj strani svijeta'' su upoznali građane Tivta sa vrijednostima, ciljevima i idejama za koje će se zalagati u novom sazivu parlamenta Crne Gore

Na šetalištu na Pinama, kandidati sa liste „HGI Na pravoj strani svijeta“ su upoznali građane Tivta sa vrijednostima, ciljevima i idejama za koje će se zalagati u novom sazivu parlamenta Crne Gore.

“HGI u svom programu svim građanima Crne Gore nudi jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sustav, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, i, prije svega, brigu o osobnoj i pravnoj sigurnosti u ovim burnim vremenima”, saopšteno je iz te partije.

Ilija Janović, potpredsjednik HGI, rekao je da je ova partija od svog osnutka „prozor Crne Gore ka Zapadu“. HGI, iako manjinska, doslijedno zastupa vrijednosti koje su većinske, jer su duboko ljudske i životne, a zaštitu prava hrvatske i svake druge nacionalne manjine, predstavnici ove liste shvataju kao dio interesa cjeline.

„U poslijednje tri godine, ove vrijednosti su zapostavljene a europski put Crne Gore gotovo zaustavljen, zbog čega moramo pronaći izgubljeni kompas i nastaviti davno započetu plovidbu ka našem glavnom odredištu: lijepom i mirnom suživotu u Europskoj uniji, ka uređenom sustavu jakih institucija, pravne sigurnosti, pune nacionalne ravnopravnosti, ka društvu sretnih obitelji i uspješnih pojedinaca”, kazao je on.

Dodao je da je pitanje povrata imovine i zemljišta oduzetog od predaka i vjerskih zajednica od posebnog značaja za Hrvate u Crnoj Gori jer se u tome ogleda snaga pravne države i poštivanje osnovnih ljudskih i imovinskih prava.

Kandidat Mato Krstović je istakao da ova lista posvećuje osobitu brigu sportu jer „tamo gdje je zdravo tijelo, zdrav je i duh“, te da sport okuplja ljude, jača koheziju lokalnih zajednica, razvija prijeko potrebni duh zajedništva i predstavlja važno sredstvo nacionalne identifikacije kako Hrvata u Crnoj Gori, tako i Crne Gore u Europi i svijetu, što je moguće samo uz snažnu potporu države.

“HGI poziva i pripadnike svih drugih vjera i nacija da joj se pridruže u borbi za ostvarivanje zajedničkih interesa kako bismo svim snagama stigli tamo gdje smo odavno krenuli i tamo gdje nam je mjesto: na Mediteranu, u Europi, na Zapadu, na pravoj strani svijeta”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
30.05.2023-13:06 13:06

leteći cirkus HGI Montija Pajtona