Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

HGI: Hrvatska pokazuje da brine o Hrvatima i van svojih granica

Konstatovano je da su brojne aktivnosti HGI-a na međunarodnom planu doprinijele kako ugledu Hrvata u Crnoj Gori, tako i samoj Crnoj Gori, ističući odgovornost i lojalnost prema sebi i državi u kojoj žive

Hrvatska pokazuje da brine o Hrvatima i van svojih granica, poručeno je sa sjednice Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative juče održane u Tivtu, a koja je počela minutom ćutnje za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

FOTO Arhiva

”Izraženo je zadovoljstvo nakon posjete državnom vrhu Hrvatske i podrškom koju njeni najviši zvaničnici iskazuju hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Crnoj Gori, potvrđujući tako da brinu o Hrvatima van njenih granica”, saopšteno je iz HGI-a.

Konstatovano je da su brojne aktivnosti HGI-a na međunarodnom planu doprinijele kako ugledu Hrvata u Crnoj Gori, tako i samoj Crnoj Gori, ističući odgovornost i lojalnost prema sebi i državi u kojoj žive.

Dogovorene su dalje aktivnosti koje imaju za cilj jačanje stranačke infrastrukture uz nepodijeljeno mišljenje da je društvena prepoznatljivost političkih i kulturnih poslenika među Hrvatima na visokom nivou.

”Planirana je dalja dinamika rada u cilju dobre pripreme za skore političke utakmice. Predsjedništvo je razmotrilo političku situaciju i izrazilo spremnost da pruži adekvatnu reakciju na sve očekivane i one manje očekivane okolnosti koje donose politički procesi”, zaključeno je iz HGI-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve