Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Herceg Novi: Seferović kandidat za potpredsjednika skupštine opštine

Na čelo Skupštine došao je Demokrata, Nikola Samardžić, Novskoj listi je „udovoljeno“ postavljanjem Jovana Subotića za savjetnika predsjednika Opštine, a Demokratski front biće „umiren“ izborom Seferovića za potpredsjednika Skupštine

Na narednoj sjednici lokalnog parlamenta u Herceg Novom, 17. juna pod tačkom-izbor i imenovanja planirano je usvajanje pet rješenja o izboru, razrješenju i imenovanju.

foto Radio Jadran

Svakako, zanimljiv je predlog vladajuće koalicije, odnosno predsjednika Skupštine opštine, Nikole Samardžića, da za svog zamjenika-potpredsjednika imenuje Borisa Seferovića iz Demokratskog frona.

Toj političkoj grupaciji je po koalicionom sporazumu pripadalo mjesto predsjednika Skupštine. Ali kada je dr Miloš Bigović podnio ostavku izboru Seferovića se usprotivila Novska lista, koja je u međuvremenu „ojačala“ sa tri na četiri odbornika. Došlo je do dugih koalicionih sporenja i u „minut do 12“ nađen je kompromis. Na čelo Skupštine došao je Demokrata, Nikola Samardžić, Novskoj listi je „udovoljeno“ postavljanjem Jovana Subotića za savjetnika predsjednika Opštine, a Demokratski front biće „umiren“ izborom Seferovića za potpredsjednika Skupštine.

Inače, Boris Seferović rođen je 1971. godine u Kotoru, diplomirao je na Fakultetu za poslovni menadžment u Baru 2008. godine. Zaposlen je u D.O.O.”Komunalno-stambeno” kao direktor do 2015. godine, a kasnije funkciju “koordinatora-menadžera“ obavlja do danas. Dva puta je biran za odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi. Predsjednik je Opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

Niković dao ostavku u Savjetu Radio televizije Herceg Novi

Novska Skupština treba i da prihvati ostavku predsjednika Savjeta Javnog radio difuznog servisa Radio televizija Herceg Novi D.O.O.

U obrazloženju odluke se ne navode razlozi Nikovićeve ostavke, niti je u materijalima dostavljen predlog za imenovanje novog člana Savjeta lokalnog javnog servisa.

Kada je prethodnom predsjedniku Savjeta dr Vuku Vukoviću istekao mandat, Skupština je imenovala Nikovića, po struci veterinara, na njegovo mjesto.

Međutim, izvjesno je da je Niković sve vrijeme bio u konfliktu interesa. Ipak, u proteklom periodu je kao predsjednik Savjeta javnog servisa „zaslužan“ za smjenu direktorke Dubravke Perović i dovođenje i izbor Željka Komnenovića. Nako tog čina u kome je zbog tužbe Perovićeve znatno i „olakšana“ kasa javnog servisa, odnosno Opštine, Niković napušta tu funkciju. Jer, on je od 2009. godine vlasnik i direktor privatne veterinarske apoteke “Remedium” iz Herceg Novog.

Pitanjem koliko su onda odluke Savjeta javnog servisa za njegovog mandata bile zakonski utemeljene i validne terba da se bave nadležne institucije.

Ostale promjene

Skupština treba i da razriješi člana Savjeta JUK Herceg fest, Špira Živkovića. On je bio imenovan iz reda zaposlenih. Umjesto njega u Savjet će biti imenovan Miroslav Bisenić. U Odluci nema obrazloženja zašto dolazi do promjene.

Za Odluku o prestanku mandata člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouporave, prof. dr Duška Lučića, pak, postoji obarzloženje. On je dao neopozivu ostavku „zbog velikih profesionalnih obaveza u dužem vremenskom periodu“. Do sada nije dostavljen predlog njegove zamjene.

Na Skupštini predstoji i izbor devet članova Žirija za dodjelu nagrada i Povelje Opštine Herceg Novi na period od jedne godine. U Žiri će biti imenovani odbornici: predsjednica Vesna Milošević i članovi Zoran Krivokapić, Živko Krunić, Ana Dabović, Nada Milosović, dr Zinaida Miljković, Tanja Baćović, Slobodan Radović i Maja Bakrač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve