Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Harasani: URA predvodi napore za stvaranje manjinske vlade, premijer može biti Albanac

Mislim da je Sporazum koji smo sklopili prije nedjelju dana, dobar korak ka budućnosti i formiranju nove vlade čiji su dio sve nacionalnosti.

Funkcioner GP URA, Ilir Harasani kazao je u intervjuu za Euronews da ta stranka predvodi napore za stvaranje nove manjinske vlade koju podržavaju prozapadne stranke.

On tvrdi da strategiju podržava američki izaslanik Gabrijel Eskobar.

Harasani je rekao da su u sporazumu za formiranje nove vlade od sedam političkih predstavnika četvorica Albanci i u ovim okolnostima nije isključio mogućnost da premijer Crne Gore prvi put bude Albanac.

„Mislim da je Sporazum koji smo sklopili prije nedjelju dana, dobar korak ka budućnosti i formiranju nove vlade čiji su dio sve nacionalnosti. Od sedam, potpisnika imamo Srbe, Crnogorce, Bošnjake i Albance. Iz tog sporazuma četvorica su Albanci. U ovom slučaju, Albancima se pruža mogućnost da imaju najmanje dva ministarstva i premijer će vjerovatno biti Albanac, što je veliko dostignuće“, ističe Harasani.

On ocjenjuje da postoji konfuzija i neslaganje unutar većine. Prema njegovim riječima, to je bilo očekivano jer koalicioni saveznici imaju različite ideologije.

Podsjetimo, Dritan Abazović na konvenciji URE u Ulcinju najavio je da će budući predsjednik opštine biti upravo Harasani.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Denis
21.12.2021-09:12 09:12

Nama nikad mira od albanaca ili srba. Ako narod ovo ne vidi onda laku noc. Svako od njih ima rezervnu drzavu, zato se pitam sto su navalili na CG.
Dosadni su!