Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

HAOS ZBOG ĐOKIČINOG NON PEJPERA Radulović u nemilosti svog mentora Roćena, sumnja i panika razdiru Ministarstvo!?

''Pošto se Milan Roćen ne boji ni boga jer mu je kroz svetosavsku ideologiju najbliži po njegovom shvatanju, uhvatio ga je strah za svoju poziciju u očima Đukanovića pa je usljed toga izbila svađa s Radulovićem'', kazali su izvori portala Aktuelno iz vrha vlade.

Vlada Zdravka Krivokapića, koju mnogi u Crnoj Gori, ali i regionu i Evropi, smatraju za najgoru u istoriji Crne Gore, polako ali sigurno odbrojava svoje posljednje dane. Jedina dilema nakon skorog zvaničnog pada ovog teokratsko-diletantskog političkog Frankenštajna, na brzinu sklepanog u Ostrogu, je da li će doći do radikalne rekonstrukcije ili do formiranja prelazne vlade koja će pripremati vanredne izbore.

Ovakvo stanje stvari ne treba da čudi s obzirom da je trenutna diletantsko-klerofašistička vlada u žurbi nevješto sastavljena od strane Srpske crkve i nalogodavaca iz paramedijskog i NVO sektora koji su birali njene kadrove. Kako smo ranije pisali, u trenutnu izvršnu vlast osim kadrova bliskih crkvi i paramedijskom sektoru, dovođeni su ili unaprijeđivani petorazredni kadrovi bivše vlasti na veoma odgovorne državne funkcije.

Panika kod svetosavskog kadra

Ta praksa je bila najviše zastupljena u Ministarstvu vanjskih poslova, a najpoznatiji takozvani svetosavski kadar bivše vlasti u novoj vladi  je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović koji je zbog svoje ”stručnosti” u diplomatiji u javnosti poznat kao ”mali Đokica”.  On važi za jednog od najlojalnijih kadrova političko-diplomatske škole bivšeg ministra, koji se povremeno honorarano bavi politikom – Milana Roćena.

Panika u Ministarstvu

Kako se okolnosti koje će dovesti do konačnog pada Krivokapićeve vlade sve brže razvijaju i bliže se novi izbori, u redovima ove katastrofalne kvazi-ekspertske tvrorevine koju je postavila SPC uz aktivnosti mentora poput Roćena, prisutna je velika panika.

Ministrastvo vanjskih poslova, potresa veliki problem koji je iskrsao  na relaciji ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i njegovog političkog mentora Milana Roćena. Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora iz vrha Vlade, do žestokog sukoba je došlo jer se ispostavilo da je Radulović počeo da ”solira” i iza Roćenovih leđa pisao non pejper u kojem se blati Predsjednik Milo Đukanović.

Svađom sa Roćenom okončao karijeru?

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova nedavno je sklepalo non pejper putem kojeg je uputilo instrukcije kako da naše ambasade informišu zemlje domaćine o dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra. U tom skandaloznom non pejperu MVP i ministar Radulović krive Predsjednika Đukanovića i lidere opozicije za incidente na Cetinju?!

”Pošto se Milan Roćen ne boji ni boga jer mu je kroz svetosavsku ideologiju najbliži po njegovom shvatanju, uhvatio ga je strah za svoju poziciju u očima Đukanovića pa je usljed toga izbila svađa s Radulovićem”, kazali su izvori portala Aktuelno iz vrha vlade.

Bivši funkcioner koji se honorarno bavi politikom, Milan Roćen se nije ovako smijao kad je čuo za non pejper: Iznevjerio ga kadar na kojem je toliko radio

Naši izvori tvrde da je nedavno došlo do podužeg, tajnog razgovora Roćena i Radulovića u Njujorku na ovu temu i da su pale teške riječi zbog ”neposlušnosti” aktuelnog ministra.

”Radulović je zbog toga postao svjestan da iako je želio sebi non pejperom obezbijediti bolji rejting u svetosavskom političkom bloku i odvojiti se od Roćena, u svom naumu nije uspio i sad je u nemilosti i svog mentora i političkih partija vlasti. O tome svjedoče njegove izjave u kojima pokazuje da je i te kako svjestan da je njegova vanjskopolitička karijera okončana”, kazali su naši izvori.

Sumnja i nemir razdiru Ministarstvo

Kako napominju naši sagovornici, u Ministarstvu vanjskih poslova vlada zlokobni nemir još od kako je Roćen saznao za non pejper.

”Sumnja je pala na još jednog Roćenovog svetosavskog kadra Sanju Vujošević. Zbog toga je ministar Radulović vratio u Kancelariju za evropske integracije iako je po sporazumu o preuzimanju bila načelnica u MVP u periodu od šest mjeseci. Nju je Roćen zaposlio 2011. godine. O kakvom se kadru radi dovoljno govori aktivnost njenog rođenog brata na društvenim mrežama uoči parlamentarnih izbora 2016. kada je propagirao privrženost Rusiji i Srbiji i protivljenje pristupanju NATO-u”, kazali su naši izvori.

Vujošević, međutim nije jedina osumnjičena. Ona je, kako su kazali naši izvori, u veoma bliskim odnosima, sa šefom kabineta Radulovića, Đorđem Jankovićem.

Đorđe Radulović: Đe ću ja kad padne ova vlada?

”On je od ranije pod posebnom ‘prismotrom’ zbog sumnje da je odavao podatke pripadnicima prethodne vlasti, a poznat je po tome da je sjedio na nekoliko stolica i pokušavao tako sebi obezbijediti bolju poziciju. Iako je bio šef kabineta prethodnog ministra Darmanovića, nije mu smetalo da bude šef kabineta i najbliži saradnik Raduloviću. Dugo vremena se predstavljao kao iskreni i lojalni Crnogorac, ali poput konvertita iz klasičnih romana, okomio se na sve službenike crnogorske nacionalnosti. Zbog toga ga je novi ministar i predložio za ambasadora u Tirani, ali je to osujećeno jer je u posljednjem momentu zbog obavještajnih provjera njegovo ime uklonjeno i zamijenjeno prijateljem Dritana Abazovića, Džemalom Perovićem”, kazali su naši izvori.

Roćen demonstrira silu Raduloviću

Razlozi navedeni u obrazloženju poznatom redakciji su nepouzdanost i posjedovanje članskih karata više političkih partija što je u sukobu sa Zakonom o vanjskim poslovima.

”Janković je od ranije poznat kao neko ko je drugom Roćenovom kadru Damiru Šabanoviću naložio sraman i nelegalan pretres ličnih dokumenata. U koordinaciji sa Radulovićem i Roćenom, Janković mu je obećao da će usljed poslušnosti zbog toga biti nagrađen pozicijom nacionalnog koordinatora za mehanizam 17+1, gdje se odvija ključna saradnja zemalja JI Evrope i Kine. Nažalost, iako je Šabanović na sraman i udbaški način izvršio naređenja i krajnje neljudski se odnio prema jednom dojučerašnjem ambasadoru koji ga je podržavao u svemu uprkos ograničenim kapacitetima, nije dobio obećanu nagradu”, kazali su naši izvori.

Kako dodaju, čitav ovaj niz događaja doveo je do toga da ambasadori koje je predložila Vlada ne dobiju podršku na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine, ako izuzmemo dva ambasadora za koja se Roćen lično založio kod svojih partnera iz pro-srpskih stranaka.

”Time je Roćen poslao Raduloviću poruku da njegovi kadrovi i ‘drugari’ kojima je obećao uhljebljenje u diplomatiji, neće lako proći bez njegovog amina, dokazujući time koliku moć ima i nad poslovima nove vlasti koju je time gurnuo u svojevrsnu krizu da bi dokazao svoje stanovište i odstrijelio neposlušnog Radulovića”, kazali su naši izvori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MB_MNE
07.10.2021-12:03 12:03

Rocen? Najpodmukliji i najpokvareniji lik u istoriji CG politike! To je ona struja koja je uvjek igrala na dva fronta, svi ovi kadrovi Braticka itd su preko niega dobili drzavljanstva i sada prave haos po CG. E da i da dodam! BEMAX je vlasnistvo ovoga pokvarenjaka

Fjord
07.10.2021-16:10 16:10

Nekakva se Jaca pominje po ministarstvu, ovo se djavoli žene izgleda.

Joksim
07.10.2021-18:05 18:05

Roćen je tu gdje jeste zahvaljujući povjerenju koje Milo Djukanovic ima i njega. Zašto nešto ne kažete o tome? P.s. Da li je istina da je Balsa Knezevic zamalo postao novinar četničkog IN4S?

BELVEDER
07.10.2021-18:51 18:51

Mlada gospodo koja ste od juce u prici znate li nadimak rocena sredinom osamdesetih,KISOBRAN

Zoran
07.10.2021-19:47 19:47

čekajte ko je sanja vujosevic ili radulovic, ko je jaca koju spominju?