Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

HAOS U NAJAVI Na budžet i zakone stiglo oko 150 amandmana: Traže se novi milioni

Precizan broj amandmana nije moguće utvrditi jer se dio amandmana povlači, a pristižu i novi

Na Predlog budžeta za narednu godine i niz ekonomskih zakona pristiglo je oko 150 amandmana poslanika. Precizan broj amandmana nije moguće utvrditi jer se dio amandmana povlači, a pristižu i novi.

Sve u svemu u najavi je totalni haos, jer se svaki amandman mora razmotriti, čuti odgovor Vlade, a nakon svega obaviti i glasanje.

Procjenjuje se da su zahtjevi kroz amandmane vrijedni više stotina miliona eura, što bi ukoliko sve bude usvojeno (većina su amandmani vlasti) potpuno opravdalo priče o potencijalnoj velikoj finansijskoj krizi naredne godine.

Amandmanima koje predlažu poslanici traži se, pored onih standardnih, obezbjeđivanje novca za sanaciju, gradnju škola, puteva i drugih infrastukturnih objekata.

Takođe, traži se i obezbjeđivanje novca za povećanje zarada u enormnim iznosima za pojedine profesije, a isto tako zahtijeva se i uvođenje dječijih dodataka za svu djecu do 18 godina, bez obzira da li dolaze i iz imućnih porodica.

Populističkim predlozima za budžet dopunjuje se i ideja o uvećanju iznosa za penzionere i više novca za pojedine budžetske jedinice što dodatno može da opteretiti privredu jer se prihodi za budžet mahom obezbjeđuju od novca iz privatnog sektora.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve