Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

HAOS U MUP-u: Milošević odlazi zbog sukoba sa Sekulovićem, za godinu 300 novozaposlenih, bez konkursa i državljanstva za rodbinu funkcionera!

U Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova za ovih godinu dana uposleno je oko 300 novih osoba, kako se sumnja veliki dio na vrlo netransparentan način, a pojedini i nezakonito.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u rasulu. Resor kojim upravlja odlazeći ministar Sergej Sekulović za ovih godinu i po do skoro je uspijevao da sakrije brojne nepravilnosti, ali došlo je vrijeme da i one budu javno prezentovane. Kako kažu izvori portala Aktuelno iz tog ministarstva, međuljudski odnosi su katastrofalni, a male su šanse da Sekulović i zadrži tu poziciju u budućoj vladi.

Sukob u vrhu

Da u MUP-u vlada haos, potvrđuje činjenica da Sekulović ima otvoreni sukob s državnim sekretarom Radem Miloševićem (funkcionerom URA) već mjesecima. Milošević je već i preduzeo konkretne poteze pa se prijavio na konkurs za direktora Uprave prihoda i carina.

Milošević već sada otvoreno priča da je nemoguće sarađivati sa Sekulovićem i drugim državnim sekretarom Zoranom Miljanićem. On nerijetko spominje vrlo sporno ponašanje Sekulovića, a navodno dešava se da invetar iz njegovog kabineta često završi na podu usljed raznih napetih situacija koje se događaju u MUP-u. Sekulović za sada ni javno niti nezvanično ne pominje Miloševića. Cijeli sukob se pominje i u kontekstu buduće vlade i što boljih pozicioniranja. Ipak, znajući Miloševića i njegovu ambiciju za pozicijama ovdje ništa nije isključeno.

Direktorati – javni sukob sa Bešovićem iz DF

Sekulović pored Miloševića ima i problema sa direktorom Direktorata za vanredne situacije Miodragom Bešovićem kojeg je na tu poziciju postavio DF. Nakon nedavne blamaže kada avioni MUP-a nijesu mogli da učestvuju u gašenju požara, Sekulović je umjesto potezima unutar svoje službe, reagovao ironično na najavu da će avio-helikopterskoj jedinici biti odobreno 750.000 eura.

Takvu haotičnu situaciju u vrlo važnom Direktoratu izgleda da Bešović odlično koristi, pa su u tu službu zaposlena dva državljanina Srbije iako suprotno zakonu, nemaju crnogorsko državljanstvo.

Bešovićev kolega iz DF-a Miroslav Zeković postavljen je da vodi Direktorat za strance. Taj Direktorat za strance maltene sprovodi kampanju da što više srpskih državljanina dobiju crnogorsko državljanstvo. Zeković je bio aktivni učesnik litija, a inače angažovan u odboru Podgoričkog hrama Srpske crkve u CG.

Zapošljavanje

Pored toga, u Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova za ovih godinu dana uposleno je oko 300 novih osoba, kako se sumnja veliki dio na vrlo netransparentan način, a pojedini i nezakonito.

Prema nezvaničnim informacijama u odjeljenju Unutrašnje kontrole koja daje mogućnost pristupa bazama podataka nedavno je zaposlen V.P. (puno ime i prezime poznato redakciji), ali taj radni odnos, kako navode izvori, zasnovan je mimo zakonite procedure.

-Po ubrzanoj proceduri zaposlili su suprugu novoizabranog Sudije Vrhovnog suda Ranka Vukića mimo procedura uz kršenje Zakona jer nema crnogorsko već samo srpsko državljanstvo – navodi naš izvor.

Podaci sa sajta ASK navode da supruga sudije ima srbijansko državljanstvo.

Jedno od čudnijih angažovanja je zapošljavanje nekada kadra DPS Mersada Mujevića za kojeg se spekuliše da je čak promijenio stranački dres, kao i da je dobio visoku poziciju u MUP-u. Takođe, u kabinetu Sekulovića stigla je i izvjesna A.Ž. kao savjetnica.

-Postoje informacije da je i sestra poslanika URE Miloša Konatara zaposlena po skraćenoj proceduri – zaključio je izvor iz MUP.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
31.03.2022-07:03 07:03

OLOŠ —300 zaposlenih bez konkursa i bez drzavljanstva – hoće da nam unište
DRŽAVU umjesto da su na braniku…

Ivana
31.03.2022-08:04 08:04

Zli Milosevici   nacionalisti  treba IH strogo kontrolisat-  prica se po Niksicu da jos ono krme nije platijo onom siromahu u Niksic sro ga je ukrao !

gagi
31.03.2022-11:33 11:33

Rade Milosev lupez lap topova iz doba “pozitivne”a prevarant u trgovini krmadi jedne Niksicke porodice (uze krmad,nema novca”ko ce ka Rade svinja.Sekulovic masne kose nesoj i nistavilo njega i njegove “ze Bog nagraditi”a Crni Milos Zeleni Konatar “ljdsko postenje”ka donji zenski ves”no ima tih “konatara,milosevica,sekulovica i sli.” pun sleper,no kako POSTENO radili tako vam Bog pomago i u vasu srecu,ali ima jedna cudna sprava ona se zove BUMEGANG.

Lili
31.03.2022-11:41 11:41

Mersad Mujevic expert preletac…Najvise poznat po ogovaranju i spletkarenju,a najmanje po znanju…